Ετοιμη η Καλαμάτα να αντιμετωπίσει ένα σφοδρό κύμα καύσωνα; - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Ετοιμη η Καλαμάτα να αντιμετωπίσει ένα σφοδρό κύμα καύσωνα;

Κε Νίκα οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι ! 
Η Καλαμάτα μαζί με την Αθήνα , Πειραιά Ηράκλειο και Πάτρα βρίσκονται στο υψηλότερο 5% των ευρωπαϊκών πόλεων που κινδυνεύουν τόσο με χειρότερες ξηρασίες όσο και με χειρότερους καύσωνες.

Σε περίπτωση καύσωνα οι μεγάλες πόλεις καταπνίγονται περισσότερο. 
Στο κέντρο της πόλης μπορεί να έχουμε μέχρι και 6 βαθμούς περισσότερο απ΄ ότι στην παραλιακή ζώνη.

Οι επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Νιουκάσλ,  προβλέπουν ότι μερικές περιοχές του ευρωπαϊκού νότου μπορεί να βιώσουν ξηρασίες έως 14 φορές χειρότερες από τις σημερινές.

 Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες προβλεπόμενες αυξήσεις ξηρασίας είναι κατά σειρά η Αθήνα, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, η Λευκωσία και η Σόφια.
Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε καύσωνες προβλέπεται να είναι κατά σειρά η Αθήνα, η Λευκωσία, η Πράγα, η Ρώμη και η Σόφια.
 Πέντε ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα και Πειραιάς) βρίσκονται στο υψηλότερο 5% των ευρωπαϊκών πόλεων που κινδυνεύουν τόσο με χειρότερες ξηρασίες όσο και με χειρότερους καύσωνες.
Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε πλημμύρες θα είναι το Δουβλίνο, το Ελσίνκι, η Ρίγα, το Βίλνιους και το Ζάγκρεμπ.
Αυτό πρέπει να το λάβουμε ως μια προειδοποίηση για τι  έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα επόμενα τριάντα  με πενήντα χρόνια. 
Πιστεύω η δημοτική αρχή της πόλης της Καλαμάτας  να το διάβασε και αυτή και να ετοιμάζει από τώρα σχέδιο αντιμετώπισης για να προστατευτεί από τους επερχόμενους καύσωνες.         
Σε περίπτωση καύσωνα  οι μεγάλες πόλεις καταπνίγονται περισσότερο.
 Στο κέντρο της πόλης μπορεί να έχουμε μέχρι και 6 βαθμούς περισσότερο απ΄ ότι στην παραλιακή ζώνη και την περιφέρεια. 
Οι κάτοικοι της πόλης αν δεν φύγουν το καλοκαίρι απ΄ αυτή θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον καύσωνα. Αυτό τα κάνουν μόνο όσοι το αντέχουν οικονομικά.  
Τι θα πρέπει να γίνει στην πόλη για να κυκλοφορήσει σε περίπτωση καύσωνα η θερμότητα και να μη παραμένει δεσμευμένη στην πόλη;  
 Ας σκεφτούμε ότι μετά από 30 χρόνια τα 2/3 του πληθυσμού θα μένουν στις πόλεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages