ΣΥΛΛΗΨΗ 52ΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΗΨΗ 52ΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Με την κατηγορία της διευκόλυνσης της παράνομης εξόδου από τη χώρα 67 μεταναστών (μεταξύ των οποίων 9 παιδιά και 8 γυναίκες) συνελήφθη χθες από την Ασφάλεια Καλαμάτας ένας 52χρονος Φιλιατρινός, ύστερα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Μεσολογγίου. 
Ο 52χρονος φαίνεται ως ιδιοκτήτης ενός σκάφους αναψυχής, στο οποίο οι διακινητές φόρτωσαν τους μετανάστες στις 30 Αυγούστου από ακτή της Αιτωλοακαρνανίας, κοντά στις εκβολές του Εύηνου ποταμού. Είχαν προορισμό την Ιταλία αλλά το Λιμενικό απέτρεψε την παράνομη μεταφορά εντοπίζοντας λίγη ώρα μετά την αναχώρησή τους τους μετανάστες στον Πατραϊκό Κόλπο, ενώ συνέλαβε και τους δύο Ουκρανούς χειριστές του “Tuna”, σημαίας ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» ο Φιλιατρινός και ένας ακόμα συγκατηγορούμενός του στην ίδια υπόθεση φέρονται ότι θα έπαιρναν 3.000 ευρώ ο καθένας για τη διάθεση του σκάφους -αν και ο Μεσσήνιος συλληφθείς αρνείται ότι εμπλέκεται σε αυτό και υποστηρίζει πως το είχε πουλήσει. Ωστόσο, κατηγορείται μαζί με άλλους 4 κατηγορούμενους για κακούργημα, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις τής κατ’ επάγγελμα τέλεσης της πράξης, με σκοπό πορισμού εισοδήματος. 
Εν τω μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ερευνών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, φαίνεται να προκύπτει ότι η εν λόγω υπόθεση συνδέεται με τη δράση ενός ευρύτερου διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages