Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για στήριξη των ελαιοπαραγωγών - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Πλαίσιο προτάσεων για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Δυτικής Ελλάδος κατάθεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018. Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε, επίσης, το Σώμα ότι για το ζήτημα των καταστροφών στην ελαιοπαραγωγή έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.
«Δεν πρόκειται για φαινόμενο που αφορά μόνο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Υπάρχει ένα πραγματικό γεγονός, υπάρχει μια κακή χρονιά, με εκτεταμένο πρόβλημα στην ελαιοκαλλιέργεια που επηρεάζει και εμάς και τους ελαιοπαραγωγούς σ’ όλη τη χώρα. Αυτή είναι η αλήθεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο κ. Κατσιφάρας και επεσήμανε την αναγκαιότητα για έναρξη της δακοκτονίας 50 ημέρες πριν από την καθορισμένη έναρξη των ψεκασμών, διάβημα που έχει γίνει και μέσω της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) από τις 30 Μαρτίου, έπειτα από σχετική παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έγινε γνωστό πως το Υπουργείο αποδέχεται την εκτεταμένη ζημιά που έχει γίνει στην ελαιοπαραγωγή. Δεν προβλέπεται, όμως, από τους κανονισμούς του ΕΛΓΑ, αποζημίωση. Ειδικότερα ο Υπουργός ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι πρόκειται να υποβληθεί αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages