ΚΙΝΗΤΟΠΙΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΙΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

Με αφορμή και την ξαφνική απόφαση της γαλακτοβιομηχανίας «ΗΠΕΙΡΟΣ» να διακόψει τη συνεργασία με τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, οδηγώντας δεκάδες κτηνοτρόφους στην απόγνωση αφού δε μπορούν να διαθέσουν το γάλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις12:00 το μεσημέρι. 
 Σε δελτίο τύπου η Ομοσπονδία αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι γαλακτοβιομήχανοι και τα διάφορα «κοράκια» που εμφανίστηκαν ξαφνικά προσπαθούν να ρίξουν ακόμα περισσότερο τις ήδη εξευτελιστικές τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος. 
Το γεγονός ότι με το που προέκυψε το πρόβλημα εμφανίστηκαν διάφοροι μεσάζοντες που δουλεύουν για λογαριασμό συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνοντας κατά 12 λεπτά την τιμή, στα 45 λεπτά το γίδινο και 75 λεπτά το πρόβειο ανάλογα με την περιοχή, αποδεικνύει τους εκβιασμούς που δέχονται οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που συνεχίζοντας την πολιτική και το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, στηρίζει την ΚΑΠ και ενισχύει την ασυδοσία των βιομηχάνων που θησαυρίζουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω διαφόρων «αναπτυξιακών προγραμμάτων», ανοιχτών τιμών στα προϊόντα μας, αθρόων εισαγωγών γάλακτος από χώρες τις ΕΕ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ, ρίχνοντας κατακόρυφα την τιμή του εγχώριου γάλακτος. 
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση, που όπου σταθεί και βρεθεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί μιλάνε την ανάπτυξη που έρχεται και το τέλος των μνημονίων. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν θα εγκαταλείψουμε τα κοπάδια μας. Όλες και όλοι την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο στην Τρίπολη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages