Ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για τη Δακοκτονία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018

Ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για τη Δακοκτονία

Για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί στην Πελοπόννησο έπαθαν σοβαρή ζημιά από τον δάκο. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα λείψουν από το οικογενειακό εισόδημα μικρομεσαίων παραγωγών. Σε πολλές περιοχές η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Μικροί παραγωγοί δεν θα μπουν στο χωράφι, δεν θα βγάλουν ούτε το λάδι για το σπίτι τους. Και εμείς γι’ αυτούς νοιαζόμαστε. Οι μεγαλοποραγωγοί, οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον κλάδο, είναι οργανωμένες, πήραν τα μέτρα τους. Δεν έπαθαν τόση μεγάλη καταστροφή. Και επειδή ακούγονται νούμερα για το μέγεθος της ζημιάς και το χαμένο εισόδημα, εύκολα αυτό μπορεί να προσδιοριστεί. Υπάρχουν οι εκτιμήσεις για την αναμενόμενη παραγωγή και σε ένα μήνα τελειώνει η ελαιοκομική περίοδος. Από τα ελαιοτριβεία έχετε το μέγεθος της πραγματικής παραγωγής. Πχ. για την Μεσσηνία αναμενόμενη παραγωγή 40-45.000 τόνοι ελαιολάδου, παρήχθησαν 20-25.000 τόνοι, άρα χαμένη παραγωγή 20.000 τόνοι Χ 3 ευρώ/κιλό = 60 εκατ. χαμένο εισόδημα για τα λαϊκά στρώματα. 
Αυτά να διεκδικήσουμε. Ανάλογα και για τους άλλους νομούς. Διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχουν περικοπεί στο 1/3 οι δαπάνες για τη δακοκτονία, έχουν συρρικνωθεί – διαλυθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για την πραγματοποίηση και τον έλεγχο του προγράμματος δακοκτονίας. Και μόνο ότι οι προσλήψεις εποπτών για το πρόγραμμα γίνονται τον Αύγουστο αρκεί για να τεκμηριώσει τα παραπάνω. Η περιφερειακή αρχή που έχει την ευθύνη για την δακοκτονία αντί να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική υπερηφανεύεται ότι «όλα πάνε καλά», «πιάσαμε τους στόχους των μνημονίων» και άλλα τέτοια. 
Η καθυστέρηση να αποδοθούν στην Περιφέρεια ακόμα και οι πετσοκομμένες πιστώσεις για την δακοκτονία, η αντιμετώπιση από το κράτος των μικρομεσαίων αγροτών ως επιχειρηματιών που καλούνται να βάλουν τα τρακτέρ τους για την δακοκτονία, με την ανάλογη υπερφορολόγισή τους, έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαγωνισμοί, άρα και οι ψεκασμοί, να μην υπάρχουν διαθέσιμα τρακτέρ για τη δακοκτονία, να είναι πλημμελής ο έλεγχος λόγω έλλειψης προσωπικού, να υπάρχει πρόβλημα και στην ποιότητα του λαδιού. Άρα πρέπει να υπάρξει καταμερισμός ευθυνών κυβέρνησης και περιφέρειας. Να σταματήσετε να πετάτε το μπολάκι ο ένας στον άλλο, να συγκαλύπτεται τις ευθύνες ο ένας του άλλο..
ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages