Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Αγία Οικογένεια ήρθαν σαν πρόσφυγες - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Αγία Οικογένεια ήρθαν σαν πρόσφυγες

Μήνυμα προς όλον τον κόσμο να προστατέψει τους πρόσφυγες που χάνονται κάθε χρόνο στα νερά της Μεσογείου, δίνει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, μιλώντας το βράδυ της Ημέρας των Χριστουγέννων, από το χώρο όπου βρήκε καταφύγιο η Αγία οικογένεια κατά την «Φυγήν εις Αίγυπτον», ένα γεγονός που τιμά η Εκκλησία μας στις 26 Δεκεμβρίου. Μιλώντας ακριβώς δίπλα από το αγιασμένο πηγάδι, όπου σύμφωνα με την παράδοση ήπιε νερό η Παναγία με τον Γέροντα Ιωσήφ και τον Ιησού Χριστό, στον πολυαιώνιο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, κάτω ακριβώς από την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τονίζει ότι η Αγία Οικογένεια ήρθαν ως Πρόσφυγες στην ευλογημένη Χώρα του Νείλου.
«Αυτός ο χώρος, η θεοβάδιστη χώρα της Αιγύπτου φιλοξένησε στα σπλάγχνα της τον μικρό Χριστό, για να έχει από τότε μέχρι σήμερα την ευλογία μίας μεγάλης και φιλόξενης και ισχυρής χώρας. Και σε αυτήν τη χώρα, η Υπεραγία Θεοτόκος, με τον ηγαπημένο της Υιό, τον Ιησού Χριστό, ήρθαν ως πτωχοί πρόσφυγες, από τα Ιεροσόλυμα στο Κάιρο», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πατριάρχης Θεόδωρος. Και παίρνοντας αφορμή από το γεγονός αυτό, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής απευθύνει έκκληση Μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς όλους να προφυλάξουν ειδικά τα παιδιά τους πρόσφυγες, όπως η Αίγυπτος προστάτεψε τότε τον Ιησού από τον Ηρώδη. «Η Ελλάδα μας και το διαμάντι της Μεσογείου, η Κύπρος, αποτελούν με την Αίγυπτο τρία μετερίζια αγάπης και ελπίδας των λαών, τα οποία δίνουν το δικό τους μήνυμα: 
Το ότι, δεν πρέπει να πεθαίνουν παιδιά στην ειρηνική θάλασσα της Μεσογείου, όπως τότε με τον Ηρώδη, και να γίνεται η θάλασσα νεκροταφείο και σφαγείο μικρών παιδιών!», τονίζει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος, δείχνοντας το νερό από το πηγάδι όπου ήπιε η Αγία Οικογένεια, και σήμερα έρχονται πολλοί Χριστιανοί αλλά και Μουσουλμάνοι για να πάρουν ευλογία. «Από αυτό το πηγάδι της Υπεραγίας Θεοτόκου, στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης σε όλους τους λαούς, για τα παιδιά, αυτά τα ωραία πλάσματα του Θεού, για να μπορέσουν να ζήσουν μία φιλόξενη αγκαλιά», σε όποιο μέρος του κόσμου καταλήξουν, επισημαίνει ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages