ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ

Το… μακρύ χέρι της εφορίας φτάνει πλέον μέχρι τις θυρίδες. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στοχεύει σε νέα ρεκόρ εισπράξεων από οφειλέτες του Δημοσίου αλλά και στον εντοπισμό φοροφυγάδων που κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ήδη από τις αρχές Μαρτίου οι τραπεζικές θυρίδες ανοίγουν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για κάθε έναν ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου για τον οποίο ζητεί στοιχεία στο πλαίσιο ελέγχου ή λήψης αναγκαστικών μέτρων εί­σπραξης.
 Η εφορία απλώνει τα δίχτυα της ακόμα και στα… υπόγεια των τραπεζών. Οι ελεγκτές θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή εάν κάποιος φορολογούμενος διαθέτει θυρίδα. Βέβαια, για το άνοιγμα της θυρίδας οι ελεγκτές θα χρειάζονται εισαγγελική συνδρομή. Εφόσον συναινούν οι εισαγγελικές αρχές θα δίνεται το πράσινο φως για το άνοιγμα και την κατάσχεση του περιεχομένου των τραπεζικών θυρίδων. Το νέο σύστημα «παρακολούθησης» των θυρίδων είναι ανάλογο αυτού των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς οι τράπεζες θα καταγράφουν κάθε κίνηση όσων έχουν θυρίδες. 
Ο έλεγχος γίνεται με νέους αλγόριθμους, με τους οποίους, με βάση τον ΑΦΜ, σκανάρονται τα αρχεία των τραπεζών και του «Τειρεσία» αναζητώντας αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς, ή λογαριασμούς με αδήλωτες καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, καθώς και δάνεια. Επίσης, μέσα από τη διαδικασία αυτή τσεκάρονται οι καταθέσεις φορολογουμένων που υπόκεινται ήδη σε φορολογικό έλεγχο, για τη διασταύρωση των δεδομένων που εντοπίζουν οι ελεγκτές. Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια μίσθωσης θυρίδων ασφαλείας υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 200.000, γεγονός που σημαίνει ότι η εφορία θα μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια πόσες φορές ο ενοικιαστής θυρίδας την επισκέφτηκε, πόσο χρόνο έμεινε στον χώρο κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages