Πάω για δήμαρχος, για να γίνω αντιδήμαρχος.... - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Πάω για δήμαρχος, για να γίνω αντιδήμαρχος....

Θα υπάρξει σύνθεση  προγραμματικών και προεκλογικών θέσεων των συνδυασμών που θα συνεργαστούν ή αν θα αποβούν αντιαισθητικό ανατολίτικο παζάρι προαγωγής συμφερόντων;

Πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, όπως έλεγε ο Μπίσμαρκ, αλλά τις περισσότερες φορές η επιλογή ανάμεσα στο καταστροφικό και το δυσάρεστο. 
Αυτή ήταν η μοίρα κάθε υποψήφιου δημάρχου που λάβαινε την ψήφο και τη συναίνεση των δημοτών για να αναλάβει τα ηνία του δημαρχιακού θώκου και πλέον θα αναγκαστεί πολύ περισσότερο στο μέλλον να προχωρήσει σε δυσάρεστες για αυτόν αποφάσεις. 
Η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές διαμορφώνει νέες συνθήκες στις οποίες καλούνται να προσαρμοστούν τόσο οι εκλογείς, όσο, κι ακόμα περισσότερο, οι υποψήφιοι για τη θέση του δημάρχου, καθώς το συγκεντρωτικό μοντέλο της απόλυτης εξουσίας του κάθε δημάρχου αποτελεί πια παρελθόν από τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Ένα μότο που ήδη συνοδεύει ανά την Ελλάδα τις προσεχείς εκλογές για την Αυτοδιοίκηση στις 26 Μαίου είναι και το “πάω για δήμαρχος, για να γίνω αντιδήμαρχος”. 

Στόχος, αλλά και στρατηγική, που αναμένεται να ενσωματωθεί κυρίαρχα στους σχεδιασμούς πολλών υποψήφιων για το δημαρχιακό θώκο σε όλη την επικράτεια και ιδίως των επικεφαλής των συνδυασμών εκείνων που προορίζονται να λάβουν μικρό (μονοψήφιο) ποσοστό στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.
ΤΟΥ Β.Μ. από το newsmessinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages