Το ΠΑΚΟΕ βγάζει και πάλι… στη σέντρα παραλίες της Μεσσηνίας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Το ΠΑΚΟΕ βγάζει και πάλι… στη σέντρα παραλίες της Μεσσηνίας

ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΙΣΘΗΣΗ προκαλεί για μια ακόμη χρονιά, η ανακοίνωση του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, γνωστό ως ΠΑΚΟΕ, το οποίο «ξαναχτύπησε» και φέτος, εν μέσω… θέρους, φέρνοντας για μια κόμη φορά τα πάνω… κάτω, όσον αφορά στην καταλληλότητα των νερών των θαλασσών μας. Το ΠΑΚΟΕ, φέρεται να πραγματοποίησε δειγματοληψίες σε 354 σημεία, διαπιστώνοντας πως είναι καθαρές, μόνο οι 268 από αυτές, δηλαδή, το 68% σχεδόν, δίνοντας στη δημοσιότητα –ξανά μέσα στο καλοκαίρι- τις 86 που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών του, είναι ακατάλληλες για κολύμπι!
Για μια ακόμη χρονιά λοιπόν, την… τιμητική της έχει η Μεσσηνία και ειδικότερα η Καλαμάτα, όπου σύμφωνα με τους… ειδήμονες του εν λόγω Κέντρου, εντοπίστηκαν 16 ακατάλληλες παραλίες, με το 64%  μόλις, των παραλιών της περιοχής μας, να είναι κατάλληλο για κολύμβηση.

ΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΟΕ
Το Κέντρο αυτό λοιπόν, μας αποτρέπει –και δεν το κάνει πρώτη φορά- να κολυμπούμε στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, στο ύψος του κτήματος «Γαία», αλλά και στα σημεία ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV το «Νέο λιμανάκι», το σημείο V κοντά στη Νικολάου Πλαστήρα, στην ανατολική παραλία  κοντά στην Alpha Bank, κοντά στον «Μπουλούλης» και το «Daluz», αλλά και στη Βέργα και στο «Αλμύρα», όπως επίσης, στη Μπούκα και σε κάποιο σημείο του Αγίου Νικολάκου στη Μεσσήνη και για το… τέλος, στη Μάνη και ειδικότερα, στην αρχή της «Καλογριάς» στην Στούπα και στο «Γιαλός» Καρδαμύλη, με τον προβληματισμό έντονο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους! ΦΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages