ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ Η 22η ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ Η 22η ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ

ΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ μπάμιες φιλοξενήθηκαν στην πλατεία του χωριού των Αρμενίων, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στο πλαίσιο της 22ης γιορτής μπάμιας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου!
Οι Αρμενιοί Τριφυλίας υποδέχτηκαν τη Λήδα Βαρβαρούση με τις «Ζωγραφηγήσεις» η οποία ως γνωστόν ταξιδεύει στα μέρη που κρύβονται τα παραμύθια και συναντάει πλάσματα που τις λένε ιστορίες! Αυτή τη φορά στα ταξίδια της συνάντησε τις μπάμιες, που της ζήτησαν να ζωγραφίσει μπροστά στο κοινό την ιστορία τους. Για φίλους της μπάμπιας αλλά ακόμα και για τους εχθρούς της!
Οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, μπόρεσαν να γνωρίσουν μέσα από μια ρομαντική ιστορία, τις καταβολές αλλά και τις ιδιότητες της μπάμιας. Μέλος της οικογένειας των ιβίσκων, η μπάμια με το υπέροχο λουλούδι της, ανήκει στην οικογένεια των ευγενών λαχανικών, για αυτό και η συγγραφέας της έδωσε στην αφήγησή της βασιλική καταγωγή.
Μέσα από τραγούδια με χιουμοριστικούς στίχους από τη Λιλιπούπολη αλλά και εμπνευσμένες παραφράσεις, που χαρακτηρίζουν το έργο της συγγραφέως – εικονογράφου, όπως η «Μama mia» που έγινε «Μπάμια μία», το κοινό απόλαυσε μια εξαιρετική παράσταση. Ξεχωριστά στοιχεία μουσικής, αφήγησης και τραγουδιού, όπου ανάλογα με την ηλικία του μπορούσε ο καθένας να βρει το δικό του αγαπημένο μέρος της παράστασης.
Φεύγοντας, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι τόσο απέναντι σε ένα πιάτο μπάμιες όσο και σε μια γεμάτη πρωτοτυπία παράσταση με το όνομα «Ζωγραφηγήσεις», δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους -όχι μόνο μέσα από ένα ηχηρό χειροκρότημα αλλά και με ξεχωριστές εκφράσεις αγάπης και φυσικά σύντομα επεδίωξαν να έχουν στο τραπέζι τους ένα πιάτο μπάμιες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages