Ενα ρομπότ ανά 1.000 εργαζόμενους έως το 2025 - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ενα ρομπότ ανά 1.000 εργαζόμενους έως το 2025

ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ προκαλεί φόβο και ανησυχία. Ακόμα περισσότεροι ξορκίζουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι τα ρομπότ ήρθαν για να μείνουν και κάθε μέρα που περνά αποκτούν ολοένα και περισσότερους ρόλους στον χώρο εργασίας. Τα μεγάλα τους ατού, τρία: εξάλειψη κινδύνου, επαναληψιμότητα, ακρίβεια.
Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΗ
από liberal.gr
Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη έκθεση της Huawei ήρθε ο καιρός να αποδεχτούμε την παρουσία τους, αφού έως το 2025 θα αναλογούν 103 ρομπότ ανά 10.000 εργαζόμενους, δηλαδή κάτι περισσότερο από 1 ρομπότ ανά 1.000 εργαζόμενους. Ουσιαστικά, κάθε μεγάλη επιχείρηση θα διαθέτει σε κάποιον τομέα δραστηριοτήτων ένα ή περισσότερα ρομπότ.
Με βάση το Global Industry Vision της Huawei, όχημα για την έκρηξη στη χρήση ρομποτικών συστημάτων είναι η σταδιακή ωρίμανση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Καθώς η ικανότητα των μηχανών να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται στις συνθήκες, θα αυξάνεται η χρησιμότητά τους αλλά και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων να τους αναθέτουν πιο σύνθετα καθήκοντα. Συγκεκριμένα, όμως, καθήκοντα.
Σύμφωνα με τη Huawei, τα ευφυή ρομπότ θα φέρουν εις πέρα επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες και υψηλής ακρίβειας εργασίες, χωρίς να χρειάζονται ανάπαυση ή τη φυσική, ανθρώπινη ροπή προς το λάθος. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί, προφανώς, η παραγωγικότητα αλλά και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας.
Πιο αναλυτικά η Huawei αναμένει ότι έως το 2025 τα ρομπότ θα έχουν πάρει τα ηνία ή θα συνεργάζονται στενά με τους ανθρώπους στους εξής τομείς: Πυρηνικές διαρροές, Καταπολέμηση Πυρκαγιών, Θαλάσσιες Διασώσεις, Αστυνόμευση, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Κατασκευαστικός Τομέας, Μεταποιητικός Τομέας, Χειρουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages