8 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

8 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Η επιλογή της Διοίκησης για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με επικουρικούς ιατρούς δεν επιλύει τα προβλήματα και δεν αποτελεί οριστική αντιμετώπιση. Ωστόσο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και επιτακτικές ανάγκες και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και η ασφαλής κάλυψη των αναγκών των πολιτών, απαιτείται η λήψη άμεσων και δραστικών αποφάσεων. Εμείς, ως Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου προτείνουμε: 
1. Επαναφορά των μετακινημένων ιατρών χειρουργού επιμελητή α’ και αναισθησιολόγου επιμελητή α’ , ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των χειρουργείων και της χειρουργικής κλινικής 
2. Ταυτόχρονα, ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στις εφημερίες.
 3. Πρόσληψη επικουρικών ιατρών στις εξής ειδικότητες: Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Νεφρολογικής, Ορθοπαιδικής και Ακτινολογικού με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου. 
4. Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών του ΕΣΥ, βάσει του Οργανισμού του 2012, με ταυτόχρονη δημιουργία κινήτρων για τους νέους γιατρούς. Διότι με τις παρούσες συνθήκες κανείς γιατρός δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει κενή οργανική θέση στο νοσοκομείο μας, όταν αυτό υπολειτουργεί, ώστε να μην μπορεί να ασκήσει τα ιατρικά του καθήκοντα και να παράγει έργο. 
5. Προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε: επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.
 6. Άμεση πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διοικητή, που παραμένει κενή μετά την αποδοχή παραίτησης του προκατόχου στις 3/6/2019. Και ενώ η θητεία του αναπληρωτή διοικητή έληξε στις 31/8/2019, η θέση δεν προκηρύχθηκε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ στις 16/9/2019 για την κάλυψη της κενής θέσης αναπληρωτή διοικητή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Προκαλεί εύλογα ερωτήματα για ποιον λόγο δεν έγινε η προκήρυξη της θέσης του αναπληρωτή διοικητή για το νοσοκομείο μας, όπου με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η νέα διοίκηση θα μπορούσε να δώσει λύσεις. 
7. Αναδιαμόρφωση του Οργανισμού του 2012 και αύξηση των κενών θέσεων σε όλους τους τομείς, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των τμημάτων του. 
8. Απώτερος στόχος μας είναι η αποσύνδεση του νοσοκομείου μας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και η επαναφορά του στο προ του 2012 καθεστώς λειτουργίας, προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία του και η διαχείριση των προβλημάτων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages