ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ την καθιέρωση της σωστής διατροφής από τις μικρές ηλικίες για την έγκαιρη αποφυγή χρονίων παθήσεων, ξεκινά και φέτος, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα της ΕΕ για φρούτα, λαχανικά και γάλα στα σχολεία.
Της ΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗ
από healthmag.gr
Σύμφωνα με έρευνα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας σε περίπου 150.000 μαθητές, διαπιστώθηκε ότι το 84,9% των μαθητών, τρώνε ένα γαλακτοκομικό προϊόν την ημέρα, ενώ το 81,5% των παιδιών τρώνε 2 ή 3 γαλακτοκομικά προϊόντα, καθημερινά.
Αντίστοιχα, ένα φρούτο τρώει το 84,5% των μαθητών, όμως δεύτερο φρούτο τρώει μόνο το 54,4% των μαθητών.
Όσο για τα λαχανικά, τα ποσοστά μειώνονται κατακόρυφα, με το 63,8% των μαθητών να τρώει μια μερίδα μόνο την ημέρα και μόλις το 27,2% να τρώει δυο ή περισσότερες μερίδες λαχανικών καθημερινά.
Τα ίδια ποσοστά, δείχνουν επίσης ότι 15,1% των μαθητών δεν τρώει καν ένα φρούτο την ημέρα και το 36,2% των παιδιών δεν τρώει λαχανικά.
Στην σχετική έκθεση της Ε.Ε. για τη χώρα μας, διαπιστώνεται ότι τα παιδιά δεν περιλαμβάνουν στη διατροφή τους τις πέντε μερίδες λαχανικών και φρούτων που είναι απαραίτητες.
Και για το λόγο αυτό, επισημαίνεται η ανάγκη για δράσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση 5% της κατανάλωσης 1-2 φρούτων την ημέρα και αύξηση 4% της κατανάλωσης λαχανικών μια φορά την ημέρα.
Αντίστοιχα, σε ότι αφορά το γάλα, συνιστάται αύξηση 5% της κατανάλωσης γάλακτος στο πρωινό.
Συνολικά για την εφαρμογή του προγράμματος που αφορά τα έτη 2017-2023, η χώρα μας θα χρηματοδοτηθεί με πάνω από 28,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 19 εκατ. ευρώ περίπου αφορούν τα φρούτα και τα λαχανικά και τα 9 εκατ. ευρώ το γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages