Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας για το Νοσοκομείο: Οι τραγικές ελλείψεις… το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο! - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας για το Νοσοκομείο: Οι τραγικές ελλείψεις… το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο!

«ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο και τη μετατροπή του σε ένα απλό κέντρο υγείας, πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε όλους τους φορείς και το λαό της Τριφυλίας.» Αυτό είναι το μήνυμα tου επικεφαλής της Λαικής συσπείρωσης που βλέπει να έρχονται νέα βάρη στο λαό και το αφήγημα περι υγείας να αποτελεί όνειδος για την κυβέρνηση της Ν.Δ. σύμφωνα με τον κ. Κουκούμη ο οποίος γράφει:
«Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί τώρα με την κινητοποίηση όλων όσων πιστεύουν ότι η υγεία του λαού πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γιατί αφορά τη ζωή μας. Οι ελλείψεις στα κέντρα υγείας της Τριφυλίας και κυρίως στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι επικίνδυνες και εγκληματικές για τις ζωές των παιδιών μας, των οικογενειών μας και τις δικές μας.
Δεν ανεχόμαστε σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν αναπτυχθεί τόσο, άνθρωποι να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν αβοήθητοι επειδή οι εκάστοτε κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού ως κόστος, μετατρέποντάς την σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και όχι σε κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν στον καθένα μας.
Δεν ανεχόμαστε να μειώνονται οι οργανικές θέσεις του νοσοκομείου, αντί να αυξάνονται, ώστε να καλύπτουν όλες τις ειδικότητες, αλλά και αυτές που υπάρχουν να μην καλύπτονται από μόνιμο και ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Δεν ανεχόμαστε να μην μπορεί κάποιος να κάνει τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ή να έχει την αναγκαία ιατρική φροντίδα και νοσηλεία εντός του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων και να τρέχει σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να μετακινείται σε νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται πολύ μακριά απ’ τον τόπο διαμονής του.
Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση την δημόσια υγεία.
Θεωρούμε ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές και έχουν ως βάση τους τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία, από όλες τις κυβερνήσεις, που οδηγεί στην έλλειψη προσωπικού, σε κακή λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας, στην εντατικοποίηση και καταπόνηση των υγειονομικών και στην αδυναμία παροχής υψηλού επιπέδου περίθαλψης στους ασθενείς, την ίδια ώρα που δίνουν πακτωλό χρημάτων και φοροαπαλλαγών σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου υγείας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας και καταλήγει: «Θεωρούμε ακόμα επίσης απαράδεκτη την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Μεσσηνίας, που σπεύδουν ως «λαγοί» να προτείνουν τη λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ως κέντρο υγείας, μέχρι να στελεχωθεί από ιατρικό προσωπικό. Βάζουν «βούτυρο στο ψωμί» σε όσους επιβουλεύονται το κλείσιμο του νοσοκομείου.
Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή, μετά τις δημαιρεσίες της Κυριακής, να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ια να αποφασίσουμε τις αγωνιστικές δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν σε συντονισμό με όλους τους μαζικούς φορείς της Τριφυλίας και βέβαια με το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ώστε να διεκδικήσουμε:
  • Να σταματήσει τώρα η εγκληματική πολιτική στην υγεία
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν όλες οι μονάδες υγείας της Τριφυλίας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages