Το κάστρο Σαφλαούρο αφορμή για μνημόνιο συνεργασίας των Δήμων Μεσσήνης και Κυπαρισσίας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Το κάστρο Σαφλαούρο αφορμή για μνημόνιο συνεργασίας των Δήμων Μεσσήνης και Κυπαρισσίας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
«Έχει αποδεχτεί πως όπου υπάρχουν πολιτιστικά σημεία αναφοράς σε έναν τόπο, αυτός ευημερεί όσο απομακρυσμένος και αν είναι από μεγάλα αστικά κέντρα.
Το κάστρο Σαφλαούρο που εποπτεύει και γειτνιάζει με χωριά του Δήμου Μεσσήνης αλλά και του Δήμου Κυπαρισσίας δεν είναι ένα απλό αρχαιολογικό μνημείο πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο μνημείο περίτεχνα ενσωματωμένο με το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής που σαγηνεύει τον επισκέπτη. Επίσημα κάνω έκκληση στους δύο δήμους Μεσσήνης και Κυπαρισσίας να επικεντρωθούν στην ανάδειξη του κάστρου και της ευρύτερης περιοχής μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας (με σύμπραξη συλλόγων φορέων κλπ) όπου στοχευμένα θα αναζητηθούν επεμβάσεις όπως στην αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του οδικού δικτύου. Μέσα από την επανεκκίνηση της ανάδειξης του μνημείου θα επιτευχθεί η πολυπόθητη κινητικότητα καθώς όλα αυτά τα χωριά, αποτελούν τα πλέον απομακρυσμένα της περιφέρειας τους και με λιγοστές προοπτικές» αναφέρει ο Γιάννης Λάσκαρης και καταλήγει: «Αν καλλιεργηθεί και προωθηθεί δυναμικά η επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή που φημίζεται για τη φιλοξενία της τα γραφικά χωριά της, τα αρχιτεκτονικά της μνημεία και τα παραδοσιακά καφενεία της τότε θα ακολουθήσει μια ευρύτερη ανάπτυξη που ίσως φέρει θέσεις εργασίας αλλά και θα καταστεί δυνατόν να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα που ευδοκιμούν σε αυτή την περιοχή και είναι εξαιρετικής ποιότητας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages