ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ τους ειδικούς αλλά περισσότερο την κοινωνία τα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών μαζί με τα αυξημένα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στην χώρα μας που δυστυχώς αγγίζουν και την Μεσσηνία, αποτελώντας παράγοντα αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού.
Τα ανησυχητικά πρόσφατα στοιχεία για τις αυτοχειρίες ήταν αποκαρδιωτικά καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, «Κλίμακα» , περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν την χρονιά του 2016Σύμφωνα με την Αρχή, οι θάνατοι από αυτοκτονία για το 2016 ανήλθαν σε 484.
ΠΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Τα πρόσφατα περιστατικά τόσο του 61χρονου συνταξιούχου στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας που συγκλόνισε την ορεινή περιοχή, η είδηση της αυτοχειρίας τον Αύγουστο του νεαρού 35χρνου πατέρα 2 ανήλικων παιδιών, αλλά και τα περιστατικά στη Μεσσήνη και Πυλία προκαλούν διάχυτο προβληματισμό. Το 2011 ήταν η χειρότερη χρονιά σύμφωνα με τα τότε επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας καθώς ως το καλοκαίρι του ίδιου έτους οι αυτοχειρίες είχαν ξεπεράσει τις 10, ενώ ως το 2012 παρατηρήθηκε αύξηση περίπου 17% που οφειλόταν στην οικονομική κρίση λόγω των μνημονίωνν.
Ωστόσο παρότι υποτίθεται ότι έχουμε εξέλθει από την κρίση η πραγματικότητα δείχνει ότι η κοινωνία ζει σε άλλους ρυθμούς, ιδίως να συνδυάσουμε το γεγονός αυτό με τα όσα καταγράφονται στα μηνιαία δελτία των Αστυνομικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου, καθώς παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ
 Αυτό το στοιχείο δεν αποτυπωνόταν σε παλιότερες εποχές καθώς πριν το 2008 σπάνια υπήρχε καταγραφή ανάλογων κρουσμάτων, αν υπολογίσουμε ωστόσο το περιστατικό στο Στασιό Κυπαρισσίας που πιθανόν οφειλόταν σε ενδοοικογενειακή σύγκρουση τότε γίνεται κατανοητό ότι αυτοοχειρίες και ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελούν ξεχωριστά φαινόμενα αλλά πιθανό να αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς μόνο το 2018 είχαμε 96 συλλήψεις σε όλη την Πελοπόννησο και 112 εντός του 2017 με βάση τα στατιστικά στοιχεία.
Καταλήγοντας να επισημάνουμε ότι υπάρχουν ενδογενείς παράγοντες από άλλες αιτίες που οδηγούν σε ανάλογες καταστάσεις, με την Μεσσηνία να ζητά αύξηση των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης σε οικογένειες που έχουν εγκαταλειφθεί. Προφανώς οι πολιτικοί μας νοιάζονται περισσότερο για τις καρέκλες, τις πολιτικές δηλώσεις κι όχι τα ουσιώδη προβλήματα και τις στρεβλώσεις στην κοινωνία ζώντας σε ένα διαφορετικό κόσμο από αυτόν που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages