ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
 «Για υποστελέχωση που οδηγεί σε προβλήματα λειτουργίας και τελικά υποβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάνει λόγο ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου που πραγματοποίησε ημερίδα προ ημερών θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα. Ο οργανισμός δικαιολογεί 28 μόνιμες ιατρικές θέσεις και αυτήν την στιγμή οι 15 είναι καλυμμένες, ενώ οι 2 έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία. Επομένως το νοσοκομείο λειτουργεί με 13 μόνιμους ιατρούς και 3 με 4 επικουρικούς. Αυτό σημαίνει ότι, είναι αδύνατον να καλύπτονται οι εφημερίες από τις 2 βασικές ιδιότητες παθολογίας και χειρουργικής που είναι βασικές για την λειτουργία του νοσοκομείου. Δεδομένο ότι το νοσοκομείο αυτό καλύπτει τεράστιες ανάγκες, ο σύλλογος εργαζομένων προέβη σε ανακοίνωση αιτημάτων, προκειμένου το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες.
 Τα αιτήματα τους έχουν ως εξής: Επαναφορά των μετακινημένων ιατρών χειρουργού επιμελητή α’ και αναισθησιολόγου επιμελητή α’, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των χειρουργείων και της Χειρουργικής Κλινικής. Ταυτόχρονα, ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στις εφημερίες. Πρόσληψη επικουρικών ιατρών στις εξής ειδικότητες: Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Νεφρολογικής, Ορθοπαιδικής και Ακτινολογικού, με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου. Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών του ΕΣΥ, βάσει του οργανισμού του 2012, με ταυτόχρονη δημιουργία κινήτρων για τους νέους γιατρούς. Διότι με τις παρούσες συνθήκες κανείς γιατρός δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει κενή οργανική θέση στο νοσοκομείο μας, όταν αυτό υπολειτουργεί, ώστε να μην μπορεί να ασκήσει τα ιατρικά του καθήκοντα και να παράγει έργο. Προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε: επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό. Άμεση πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διοικητή, που παραμένει κενή μετά την αποδοχή παραίτησης του προκατόχου στις 3/6/2019. Και ενώ η θητεία του αναπληρωτή διοικητή έληξε στις 31/8/2019, η θέση δεν προκηρύχθηκε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ στις 16/9/2019 για την κάλυψη της κενής θέσης αναπληρωτή διοικητή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. 
Προκαλεί εύλογα ερωτήματα για ποιον λόγο δεν έγινε η προκήρυξη της θέσης του αναπληρωτή διοικητή για το νοσοκομείο μας, όπου με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η νέα διοίκηση θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Αναδιαμόρφωση του οργανισμού του 2012 και αύξηση των κενών θέσεων σε όλους τους τομείς, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των τμημάτων του. Απώτερος στόχος μας είναι η αποσύνδεση του νοσοκομείου μας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και η επαναφορά του στο προ του 2012 καθεστώς λειτουργίας, προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία του και η διαχείριση των προβλημάτων του. Ερωτάται ο κ. υπουργός Προτίθεται το υπουργείο να εκπληρώσει τα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων, δεδομένου ότι το κοντινότερο νοσοκομείο (Καλαμάτας) βρίσκεται σε απόσταση 120χλμ από την περιοχή και καλύπτει ήδη μεγάλες ανάγκες;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages