ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Στο σχολείο επέστρεψαν από σήμερα οι μαθητές της επικράτειας, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.
 Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας που συστεγάζεται με το 3ο ο Διευθυντής κ. Διονύσιος Αθανασόπουλος ευχήθηκε καλή σχολική "ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την ζωή τους, οι γονείς τους να προσέχουν τα παιδιά τους και να τα προστατεύουν, δεν υπάρχουν κενά από αναπληρωτές σε γενικές γραμμές, το 1ο Δημοτικό έχει 200 παιδιά το 3ο έχει 110 παιδιά, υπάρχουν κάποια προβλήματα κτριακών εγκαταστάσεων τα οποία προγραμματίζονται να τεθούν υπόψη της νέας Δημοτικής αρχής με το νέο Δήμαρχο". Στην τελετή μεταξύ άλλων ήταν παρών ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού κ. Αποστόλου, ο Πρόεδρος των γονέων κηδεμόνων του 3ου κ. Γιάννης Κωστναντόπουλος και πολλοί γονείς..
Εορταστικό το κλίμα στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας που δεκαετίες τώρα αποτελεί παράθυρο στην γνώση με τον αγιασμό να τελείται παρουσία των εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων του Δήμου. 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
Αγιασμός τελέστηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας στο προαύλιο του σχολείου παρουσία του Διευθυντή κ. Δημήτρη Δράκου, του Αντιδημάρχου κ. Αντώνη Βλάχου και της εκπροσώπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ.Εύη Ευαγγελίδου. Αναγνώστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας προς την μαθητιώσσα νεολαία, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Βλάχος τόνισε ότι η νέα Δημοτική αρχή θα είναι παρών κοντά στην σχολική κοινότητα και το σχολείο το οποίο γεωγραφικά φιλοξενεί μαθητές όχι μόνο από όλη την Τριφυλία αλλά και την Ηλεία. 
Η Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Ευαγγελίδου εκτός από τις καθιερωμένες ευχές ζήτησε καλή δύναμη με καλά μυαλά, ενώ ο σύλλογος θα μοιράσει στους μαθητές τις επόμενες ημέρες ένα φυλλάδιο προς τους γονείς και μαθητές με επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων ενώ ότι πρόβλημα υπάρξει ο σύλλογος δηλώνει ότι θα είναι κοντά στους σπουδαστές. 
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Γ. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ
Με την ευκαιρία τής έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα σ’ εσάς, καθώς επίσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες σας, μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το σχολείο θα πρέπει να αποτελέσει το μέσο για γνώση, δημιουργία, ελπίδα, προκοπή, έτσι ώστε να πάει τη ζωή σας ένα βήμα πιο πέρα.


Να σας βοηθήσει να αποκτήσετε όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, που θα σας οδηγήσουν στο “αύριο”, ολοκληρωμένες προσωπικότητες και χρήσιμους για την κοινωνία πολίτες.
Για εμάς, τη νέα Δημοτική Αρχή, άμεση προτεραιότητά μας θα είναι να είμαστε πάντα δίπλα σας, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος, σε όλες τις βαθμίδες τής εκπαίδευσης, καθώς πιστεύουμε πως η μάθηση είναι “επένδυση ζωής”.
Ευελπιστώντας, λοιπόν, να έρθουμε αντιμέτωποι με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, κατά τη διάρκεια του νέου σχολικού έτους, σας διαβεβαιώνω πως θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την επίλυσή τους, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων τού Δήμου μας.
Ο Δήμος Τριφυλίας και εγώ προσωπικά, θα είμαστε καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους στο πλευρό όλων σας (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων), προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες μάθησης.
Εύχομαι και πάλι σε όλους σας καλή πρόοδο, υγεία, προκοπή και δύναμη, έτσι ώστε και με τη βοήθεια του Θεού, να φτάσετε και τη φετινή σχολική χρονιά στην επίτευξη των στόχων σας και στην εκπλήρωση των ονείρων σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages