ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟ 2020 - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟ 2020

Τον δρόμο για την έναρξη ερευνών σε τέσσερις ακόμη θαλάσσιες παραχωρήσεις άνοιξε η χθεσινή κύρωση των αντίστοιχων συμβάσεων από τη Βουλή.
Στις εν λόγω παραχωρήσεις περιλαμβάνονται τα μπλοκ δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, το τεμάχιο 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, καθώς και το μπλοκ του Ιονίου.
Η κύρωση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της πρώτης φάσης των ερευνών, με τη διενέργεια αεροβαρυτικών και σεισμικών μελετών που θα διαρκέσουν τρία χρόνια. Εάν η επεξεργασία των δεδομένων που θα συγκεντρωθούν αναδείξει υποψήφιους «στόχους» για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων ποσοτήτων υδρογονανθράκων, τότε θα ακολουθήσει μια δεύτερη, επίσης τριετής φάση μελετών των περιοχών από τους παραχωρησιούχους, με τη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων στα υποσχόμενα σημεία.
Οι θαλάσσιες εκτάσεις στο Ιόνιο καθώς στα δυτικά και νότια της Κρήτης παρουσιάζουν γεωλογικές ομοιότητες με εκτάσεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπισθεί σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Το γεγονός αυτό καθιστά βάσιμη την αισιοδοξία για τον εντοπισμό αξιοποιήσιμου ορυκτού πλούτου. Πάντως οι πρώτες τεκμηριωμένες απαντήσεις θα μπορούν να δοθούν μόνο μετά και την πραγματοποίηση των ερευνητικών γεωτρήσεων. Μάλιστα, ειδικά για τις παραχωρήσεις στην Κρήτη, όπου οι υποψήφιοι «στόχοι» βρίσκονται σε πολύ μεγάλα βάθη (έως 3.600 μέτρα), οι γεωτρητικές τεχνολογίες για τέτοια υπερβαθέα ύδατα αναμένεται να ωριμάσουν σε περίπου μία 3ετία, συμπίπτοντας με την έναρξη της δεύτερης φάσης ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages