«Πράσινο φως» για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης –Πελοποννήσου - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

«Πράσινο φως» για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης –Πελοποννήσου

ΕΝΤΟΝΟ άρωμα… Πελοποννήσου και κυρίως Μεσσηνίας, έχει η εξέλιξη που ήρθε χθες αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση της χώρας μας, τόσο με την Κύπρο, όσο και με το Ισραήλ, αφού από το κομβικό σημείο της Κρήτης, η οποία βγαίνει από την ενεργειακή απομόνωση, θα υπάρξει σύνδεση και με την περιοχή μας!
«Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με ακριβό πετρέλαιο καλύπτουν οριακά τη ζήτηση και το καλοκαίρι νοικιάζουμε γεννήτριες για να αποτραπεί ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος! Οι μονάδες αυτές άλλωστε προβλέπεται να κλείσουν στο τέλος του 2022, καθώς οι ρύποι που εκπέμπουν βρίσκονται εκτός των ορίων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στρέφεται στην πράσινη ενέργεια», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος στάθηκε και στη διασύνδεση της Κρήτης με το ηλεκτρικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας, η οποία όπως επεσήμανε, θα επιλύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Η χαρακτηριζόμενη ως «μικρή» ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης με την Πελοποννήσου, είναι το πρώτο έργο καλωδιακής σύνδεσης του μεγάλου νησιού με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και επιτέλους, βρίσκεται σε… τροχιά υλοποίησης. Αν όλα πάνε καλά, το έργο με συνολική διάρκεια εργασιών 22 μήνες, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020.
Τα… ευχάριστα, έρχονται από την έναρξη της κατασκευής των καλωδιακών τμημάτων στο έδαφος της Κρήτης  και της Πελοποννήσου και ειδικότερα, όσον αφορά στην περιοχή μας, από το σημείο προσαιγιάλωσης έως τον υποσταθμό. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε χθες σε πολλά διαδικτυακά Μέσα, έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή του υποβρύχιου καλωδίου, η πόντιση του οποίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, αναμένεται τον Ιούλιο του 2020. Μέσα στο μήνα δε, θα υπογραφούν 2 συμβάσεις για την απαραίτητη αναβάθμιση των εναέριων γραμμών ενόψει του έργου της καλωδιακής διασύνδεσης: με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, για την εναέρια γραμμή Μολάοι-Τερματικός Σταθμός (Μεγαλόπολη) και τη NARI-ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ για τη γραμμή ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΙΙΙ–STATCOM (Σύστημα Αντιστάθμισης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages