Η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει την έδρα του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019

Η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει την έδρα του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.), τον νέο εθνικό διαστημικό φορέα που ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αντικαθιστώντας τον πολύπαθο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛ.Δ.Ο.).
Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης για την δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου, αρμόδιου για την στρατηγική της χώρας μας στον τομέα του διαστήματος. Το νέο ΕΛΚΕΔ θα βρίσκεται σε συστηματική συνεργασία με την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, θα λειτουργεί με βάση τα διεθνή πρότυπα, με αξιολόγηση και αξιοκρατία, μακριά από πρακτικές χειραγώγησης και προσωπικές ατζέντες, σαν αυτές που όλοι ζήσαμε τον Μάρτιο του 2018, έπειτα από καταγγελίες διακεκριμένων επιστημόνων για πολιτικές παρεμβάσεις.

Είναι γνωστό επίσης ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ώστε το νέο Κέντρο Διαστήματος να έχει έδρα στην πόλη της Καλαμάτας. Ιδιαίτερα την περίοδο 2012 – 2015 επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είχαν δρομολογηθεί σημαντικά βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Προς αυτόν τον σκοπό έχουν κινηθεί τόσο ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος με παλαιότερο ψήφισμά του έχει προτείνει να αναλάβει την δωρεάν υποστήριξη του Κέντρου σε υποδομές (γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων), όσο και διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, επιστήμονας της NASA και επικεφαλής της ομάδας των νέων Ελλήνων επιστημόνων, που δημιούργησαν τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο Λ-sat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages