ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Φοιτητές από όλες τις σχολές του πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου) που εδρεύουν στην Καλαμάτα έδωσαν μαχητικό παρόν στην πορεία που διοργανώθηκε το Σάββατο 19/10 στο Κέντρο της πόλης έπειτα από πρωτοβουλία της Επιτροπής φοιτητών 4ου έτους του τμήματος ΤΕ.ΤΡΟ.  Στην πορεία  συμμετείχαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών Σ.ΤΕ.Γ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ.Αφορμή ήταν τα οξυμένα  προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την αρχή του εξαμήνου . Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. Με την έναρξη των μαθημάτων τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν , αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τη μη πραγματοποίηση εργαστηρίων και θεωριών , λόγω της έλλειψης καθηγητών, ενώ δεν έχουν βγει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, επαγγελματικά δικαιώματα.
Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο αν δεν καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζει το τμήμα της Λογοθεραπείας  και το τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας.
Ακολουθεί το πλαίσιο της επιτροπής φοιτητών

Η φετινή χρονιά άρχισε με πολλά εμπόδια για τις σπουδές μας. Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας επιβαρύνοντας τους φοιτητές που έχουν έρθει από άλλες πόλεις. Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με την μη πραγματοποίηση εργαστηρίων λόγω έλλειψης καθηγητών. Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουμε το εξάμηνο αν δεν καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση, βέβαια αντιμετωπίζει το τμήμα Λογοθεραπείας καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα διδασκαλίας στο 2ο έτος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά, και τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages