ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ… ΚΟΚΚΑΛΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑΤΟΥΛΗ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ… ΚΟΚΚΑΛΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ο Πέτρος Τατούλης, διαφώνησε αρκετές φορές με τον πρόεδρο του Σώματος Μανώλη Σκαντζό, ο οποίος εφάρμοσε στο ακέραιο τον κανονισμό για τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι σύμβουλοι να τοποθετηθούν, τονίζοντας πως δε γίνεται να λαμβάνει κάποιος το λόγο ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, επεσήμανε πως θα συσταθεί διαπαραταξιακή επιτ
ροπή που θα εξετάσει την αλλαγή του κανονισμού, προκειμένου να μην εκδηλώνονται αντίστοιχα φαινόμενα. Η αποφασιστικότητα του κ. Σκαντζού, ο οποίος συχνά, έκλεινε και το μικρόφωνο και η στάση Νίκα, ο οποίος αντέδρασε έντονα, ανάγκασαν τον Πέτρο Τατούλη και την παράταξή του –που στο μεταξύ, διαφωνούσαν ακόμη και για τα αυτονόητα- να… υπαναχωρήσουν. «Πρέπει να καταλάβεις πως έχουν αλλάξει οι εποχές», είπε ο Παναγιώτης Νίκας στον πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα που παρενέβαινε, τονίζοντας πως μετά από 9χρόνια πορείας είναι δύσκολο να αλλάξει κανείς ρόλο. «Ντροπή σου», αναφώνησε ο Πέτρος Τατούλης, με τον περιφερειάρχη, κυριολεκτικά,  να ξεσπαθώνει… «Άντε να μην βγάλω από μέσα μου όσα έχω 9 χρόνια και σε… λούσω. Σε λούσω κυριολεκτικά! Σταμάτα σου λέω…», έλεγε διαρκώς ο Παναγιώτης Νίκας, που συνέχισε, κρατώντας υψηλούς τόνους, προκειμένου να βάλει τα πράγματα σε τάξη.
«Σε ξέβρασε το κεντρικό πολιτικό σύστημα και ήρθες εδώ και ήσουν επιζήμιος, ειδικά για την Αρκαδία… Μην κουνάς το χέρι σε ‘μένα σε ξέρω πολύ καλά. Σε ξέρω! Χόρευες εδώ 9 χρόνια. Τέλος! Όσες φορές με αντιμετωπίσεις θα χάσεις. Άστα αυτά που ήξερες. Αμακάτεψες όλο το σύστημα…», είπε ο Παναγιώτης Νίκας, με τον Πέτρο Τατούλη, που επικαλέστηκε επίθεση από τον περιφερειάρχη που όπως είπε, δεν κέρδισε τις εκλογές(!) να αποχωρεί μαζί με τους συμβούλους του, από τη συνεδρίαση.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 54.000 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΕΠΑΙΡΝΑΝ  ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η συνεδρίαση εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς εντάσεις, με τους συμβούλους να εστιάζουν στην ουσία των θεμάτων, όπως και σε όσα πρέπει να έρθουν στο φως, για μια σειρά από ζητήματα και κυρίως, για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, η λειτουργία των οποίων τέθηκε επί τάπητος στο φόντο του ορισμού εκπροσώπων και μελών στις γενικές συνελεύσεις φορέων όπου μετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όσα ακούστηκαν, κυριολεκτικά, ανασταίνουν και… νεκρούς, αφού ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αποκάλυψε πως στον καιρό της εδραιωμένης κρίσης, υπήρχαν άνθρωποι –πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι- που έπαιρναν μισθούς 45 και 54 χιλιάδων ευρώ! «Αυτά δεν μπορεί να υπάρξουν, σας βεβαιώνω γι’ αυτό, γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε, μπορεί να περνάει και απ’ το μυαλό του καθενός: Μπας; Δεν μπορεί να γίνουν αυτά και σίγουρα όχι να συνεχιστούν», δήλωσε κατηγορηματικά ο Παναγιώτης Νίκας, που εστίασε στην κατάσταση που επικρατεί στις Αναπτυξιακές. «Η πρώτη αρχή, είναι ότι όλες οι αποφάσεις των Νομικών Προσώπων, θα αναρτώνται στη Διαύγεια! Η μισθοδοσία του προσωπικού, το οποίο πρέπει να διατηρήσει τις θέσεις του, σε καμία περίπτωση δε θα ξεπερνά τη μισθοδοσία των περιφερειακών υπαλλήλων, αυτό που λέμε ενιαίο μισθολόγιο! Υπάρχουν μισθοδοσίες αυτή τη στιγμή, 45.000 ή 30.000 ευρώ καθαρά! Αυτά δεν μπορεί να συνεχίσουν να γίνονται», τόνισε εμφατικά ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας πως με τη συναίνεση και των υπολοίπων παρατάξεων, πρέπει να αλλάξουν πολλά! «Η  μισθοδοσία του προέδρου ή του διευθύνοντος συμβούλου δεν πρέπει να ξεπερνά αυτά τα οποία είναι αποφασισμένα για τον Α΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης, τα 500 με 700 ευρώ, όπως σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα. Μισθοί 50.000 ευρώ κ.λπ. είναι απαράδεκτοι κι εμείς, δεν μπορούμε να τους στηρίξουμε», ανέφερε για μια ακόμη φορά ο περιφερειάρχης, ο οποίος, βρήκε… συμμάχους, όλους τους συμβούλους της μειοψηφίας, εξαιρουμένων φυσικά, αυτών του κ. Τατούλη, που έτσι κι αλλιώς, είχε αποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages