ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΜΕ την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Συνταξιούχων, που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο την 1η Οκτώβρη, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας έκαναν κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση των δικαίων αιτημάτων τους ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις. Μάλιστα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ-  ΟΑΕΕ- Δημοσίου- ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ- ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ- ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ απέστειλαν υπόμνημα στον υπουργό εργασίας κ. Βρούτση και στον υφυπουργό κ. Μηταράκη στο οποίο τονίζουν ότι «οι συνταξιούχοι όλα τα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί τεράστιες καταστρεπτικές περικοπές σε όλα τους τα δικαιώματα. Δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρεθεί και να επαναλαμβάνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τη λογική «ότι έγινε, έγινε». Είμαστε στο δρόμο του αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι με τον πλούτο που παράξαμε εμείς οι συνταξιούχοι και οι σημερινοί εργαζόμενοι παράγουν, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Όσα διεκδικούμε, είναι κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα, αποτελέσματα της εργασίας μας, δεν τα δανειστήκαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν.
Η ανησυχία μας για το μέλλον είναι εύλογη γιατί, ενώ οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα παραμένουν και οι πολιτικές που ακολουθούνται συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση. Αυτά που χάσαμε την περίοδο της κρίσης συμπληρώνονται με νέα αντισυνταξιουχικά αντιλαϊκά μέτρα την περίοδο της ανάπτυξης. Είμαστε ανήσυχοι γιατί βλέπουμε ότι όλο το αντιασφαλιστικό αντισυνταξιουχικά νομικό οπλοστάσιο που ψηφίσθηκε την περίοδο της κρίσης παραμένει και συμπληρώνεται. Τα αντισυνταξιουχικά μέτρα που έρχονται να προστεθούν το επόμενο διάστημα πάνω στα προηγούμενα, εξαφανίζουν ότι με σκληρούς αγώνες είχαμε κατακτήσει. Ειδικά με την επικείμενη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4387/16 με τον επανυπολογισμό και την αφαίρεση της προσωπικής διαφοράς οι συντάξεις μας θα γίνουν προνοιακά βοηθήματα.»
Χθες στην Καλαμάτα η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο παρουσία πλήθους συνταξιούχων όλων των ταμείων, στην οποία μίλησαν ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Ελλάδος, Ιωάννη Τόλης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης σωματεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ της Καλαμάτας καθώς και σωματεία από Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθο, Λουτράκι και Ναύπλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages