Διχασμένοι στην απεργία σήμερα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019

Διχασμένοι στην απεργία σήμερα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

ΣΕ απεργιακό κλοιό σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς λίγο πριν την ψήφιση του περίφημου αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, τα Εργατικά Κέντρα, όπως και αυτό της Καλαμάτας, ακολουθώντας την κατεύθυνση ΓΣΕΕ, κατέρχονται σε απεργία, ζητώντας τα αυτονόητα.
Η ΑΔΕΔΥ που τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε απεργιακή κινητοποίηση, κάνει σήμερα 3ωρη στάση, ενώ συμμετέχουν σε αυτήν, πολλά Σωματεία και φορείς. «Όλοι οι εργαζόμενοι στο νομό είναι κατοχυρωμένοι από την απόφαση που έχουμε λάβει ως Εργατικό Κέντρο και μπορούν να απεργήσουν», δήλωσε ο πρόεδρός του, Σωτήρης Τσώνης, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.
Στο μεταξύ, η απεργία αυτή, γίνεται στο φόντο των διαφορετικών πια, απόψεων των συνδικαλιστών που ανήκουν στους… ίδιους κόλπους, αφού στελέχη της ΓΣΕΕ, όπως ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Γιώργος Κανέλης, με αφορμή την προηγούμενη απεργία, στις 24 Σεπτεμβρίου, για την οποία δεν έλαβε θέση η ΓΣΕΕ απέχοντας, κάνει λόγο για «συνδικαλιστική μαφία». Αυτό, ακόμη και αν ισχύει στην περίπτωση της ΓΣΕΕ, όπως είπε ο κ. Κανέλης, δεν έχει το παραμικρό… ίχνος βάσης, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τονίζοντας ως προς την ουσία, πως όλα τα Σωματεία πρέπει να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση, αφού όπως ανέφερε, είναι ξεκάθαρο πως το Νομοσχέδιο, υπαγορεύεται από τον ΣΕΒ και θέτει τους όρους της ακραίας νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης που απαιτεί το κεφάλαιο, με μόνιμη, πλήρη και διαχρονική ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Στην ίδια κατεύθυνση και οι αναφορές της προέδρου του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μαρίας Μήτση. «Καλούμε όλους σήμερα στις 10:30, να διαμαρτυρηθούμε για το πολυνομοσχέδιο που έπειτα από την καθοδήγηση του ΣΕΒ έρχεται από την κυβέρνηση προς ψήφιση, καταστρατηγώντας τα τελευταία εργασιακά μας δικαιώματα, όπως αυτό της απεργίας», δήλωσε η κα Μήτση, που και εκείνη, έκανε λόγο για… μποϋκοτάζ της ΓΣΕΕ στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των συνδικαλιστών και κομματικών παρατάξεων.
Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages