Λαμπρόπουλος: «Οι Υπηρεσίες Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας έχουν δραματικά υποβαθμιστεί» - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019

Λαμπρόπουλος: «Οι Υπηρεσίες Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας έχουν δραματικά υποβαθμιστεί»

«Τα τελευταία χρόνια οι Υπηρεσίες Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας έχουν δραματικά υποβαθμιστεί.
Η εγκατάλειψη και η έλλειψη πολιτικής από το αρμόδιο Υπουργείο έφεραν τα Νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας αλλά και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, να λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, σε μέσα, σε εφόδια και σε ιατρικά υλικά.» Αναφέρει μεταξύ άλλων σε ερώτησή του που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος για τα προβλήματα των υπηρεσιών Υγείας του Νομού Μεσσηνίας.

Ακολουθεί η πλήρης Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ
 κ. Υπουργό Υγείας
Τα τελευταία χρόνια οι Υπηρεσίες Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας έχουν δραματικά υποβαθμιστεί.
Η εγκατάλειψη και η έλλειψη πολιτικής από το αρμόδιο Υπουργείο έφεραν τα Νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας αλλά και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, να λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, σε μέσα, σε εφόδια και σε ιατρικά υλικά.
Οι άφρονες παρεμβάσεις του πρώην Υπουργού κ. Πολάκη αποδιοργάνωσαν την λειτουργία των Νοσοκομείων, όπως για παράδειγμα, η με Νόμο μετακίνηση ιατρών βασικών ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα, η μετακίνηση του Διευθυντού της Χειρουργικής από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σήμερα τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Με αυτόν τον Νόμο κατόπιν, η μοναδική Νεφρολόγος της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και είναι σήμερα συντονίστρια Διευθύντρια σε δυο μονάδες, με αποτέλεσμα να καλύπτει πλέον την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κυπαρισσία μια
μόνο φορά την εβδομάδα.
Τις άλλες ημέρες την καλύπτουν Γενικοί Ιατροί και ένας εκ των υπηρετούντων στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Καλαμάτας, που μετακινείται καθημερινά στην Κυπαρισσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages