ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ: Ο ΦΤΩΧΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΝΟΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ: Ο ΦΤΩΧΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΝΟΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

O φτωχός βορράς και ο πλούσιος νότος της Μεσσηνίας.

Την ίδια  στιγμή που η Καλαμάτα και η Πυλία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, η γειτονική Τριφυλία μαραζώνει.

Από την μία ο πληθυσμός να αυξάνεται στην Καλαμάτα και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και από την άλλη να υποβαθμιζονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας (Νοσοκομείο, πρωτοδικείο,αστυνομία κ. α) και ο νέος πληθυσμός  να εγκαταλείπει τον Δήμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις πόλεις του Δήμου Τριφυλίας, τα Φιλιατρά, με πάνω από 12000 πληθυσμό έχει  φτάσει στο σημείο να κινδυνεύει να μην έχει ούτε μια τράπεζα. Σκέφτονται μάλιστα για να καλύψουν θέσεις γιατρών σε κέντρο υγείας να πριμοδοτησουν το γιατρό που θα διοριστεί (κάλυψη ενοικίου κτλ) πράγμα που κάνουν σε  παραμεθόριες περιοχές.
Οι υποδομές στην περιοχή είναι σε τραγική κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι της Κυπαρισσίας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με τίποτα, το δημοτικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ημιτελή έργα κ. α.
Μνημείο παραμελησης της περιοχής είναι το εξαιρετικό κτήριο του Ερνέστου Τσίλερ Ιδιοκτησίας του Δήμου  στην Κυπαρισσία που καταστρέφεται χρόνο με τον χρόνο.
Η επίχειρηματικοτητα στην περιοχή δεν έχει καμία βοήθεια και η τουριστική ανάπτυξη περιορισμένη χωρίς νεες  μονάδες και χωρίς κάποιο προσανατολισμό.Η αγροτική οικονομία έρμαιο των μεσαζόντων.
Η περιφέρεια και ο Δήμος δεν έχει βοηθήσει σε κανένα σημείο ενώ θα μπορούσε.
Αντί να σχεδιάζονται δράσεις εξωστρέφειας και να δίνονται ευκαιρίες στις  νέες επιχειρισεις (κίνητρα, προβολή σε εκθέσεις, καινοτόμες δράσεις κ. α) ώστε να επιστρέψουν οι νέοι στην περιοχή και να γίνει  η Τριφυλία  κέντρο ανάπτυξης μιας και έχει όλα τα χαρακτηριστικά γίνεται διαχρονικά ακριβώς το αντίθετο.
Εσωστρέφεια, αντιπαλότητα, αλληλοκατηγοριες και η παρακμή συνεχίζεται.
Την μία φταίει η Καλαμάτα την άλλη η Αθήνα και μετά η μία πόλη του Δήμου  στρέφεται εναντίον της άλλης κτλ
Προεκλογικά ζήσαμε και το αποκορύφωμα του καιροσκοπισμου  (όπως είχα αναρτήσει παλιότερα) να θέτουν θέμα απόσχισης οι παράγοντες των Φιλιατρών διχαζοντας τους δημότες με σκοπό εκλογικά οφέλη. Τα αποτελέσματα της επικίνδυνης αυτής πολιτικής τα βλέπουμε ήδη στον δήμο.
Η λύση είναι στους δημότες.
Καθημερινή πίεση προς τους αρμόδιους, συμμετοχή σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος και σε  ενέργειες πολιτισμού.
Γυρίστε την πλάτη στο κλίμα πόλωσης και  εσωστρέφειας.
Πουθενά και πότε δεν βοήθησε.
Δεν υπάρχει Τριφυλιος της Αθήνας και του εξωτερικού που να μην γίνει αρωγός των προσπαθειών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages