“Ζορίζονται” οικονομικά οι Έλληνες: 4 στους 10 πληρώνουν με δανεικά - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

“Ζορίζονται” οικονομικά οι Έλληνες: 4 στους 10 πληρώνουν με δανεικά

Με δανεικά ή υπεραναλήψεις κατάφεραν 4 στους 10 Έλληνεςνα πληρώνουν τους λογαριασμούς τους το τελευταίο εξάμηνο, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία τη έρευνας της Instrum.
Σύμφωνα με έρευνα της Instrum για την οικονομική ευημερία, που εξετάζει μεταξύ άλλων και την ικανότητα έγκαιρης αποπληρωμής λογαριασμών σε 24 χώρες, η Ελλάδα φιγουράρει τελευταία στη σχετική κατάταξη (5,39 στα 10) με το 40% των νοικοκυριών να παραδέχεται πως δανείζεται για να “καλύψει” τις υποχρεώσεις του.
Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 24%. “Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη σε αντίθεση με την ανεργία που είναι υψηλότερη. Η ανισότητα μεταξύ ύψους των μισθών και κόστους διαβίωσης προκαλεί μεγαλύτερη πίεση στους καταναλωτές, με το 61% να επισημαίνει πως οι λογαριασμοί αυξάνονται με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με το εισόδημα του (πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 45% )”, τονίζεται στην έρευνα.
Έξι στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά δεν παραδέχονται πως τον τελευταίο χρόνο έχουν αφήσει απλήρωτες πολλές από τις υποχρεώσεις τους, χαρακτηρίζοντας το, μάλιστα ως σύνηθες φαινόμενο (σε ποσοστό 68%).
Η οικογένεια
Όσον αφορά στην πηγή των δανειακών, η Family Bank εξακολουθεί να κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Ελλήνων, με το 86% αυτών να καταφεύγει σε οικογένεια και φίλους όταν προκύπτουν οικονομικές δυσκολίες, αφήνοντας εκτός πλάνου τις τράπεζες (13% το 2018 και 10% το 2019 έναντι 26% στην Ευρώπη).
Χαμηλές πτήσεις καταγράφει η χώρα μας και στην αποταμίευση, με τους αναλυτές της έρευνας να τονίζουν πως το 38% των Ελλήνων αποτυγχάνουν να εξοικονομήσουν χρήματα κάθε μήνα. “Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 24 της λίστας”, καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages