Πανελλαδικές 2020 : Εγκύκλιοι τουΠαιδείας με όλες τις πληροφορίες - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Πανελλαδικές 2020 : Εγκύκλιοι τουΠαιδείας με όλες τις πληροφορίες

Όλες τις πληροφορίες που αφορούν τους μαθητές της φετινής Γ’ Λυκείου, αλλά και τους αποφοίτους παλαιότερων ετών που πρόκειται να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δίνει το υπουργείο Παιδείας με σημερινές εγκυκλίους του
Όπως είναι γνωστό φέτος θα εφαρμοστεί το νέο εξεταστικό σύστημα που ψηφίστηκε πέρυσι επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στις εγκυκλίους, οι μαθητές της τελευταίας τάξης Γενικών Λυκείων (δηλαδή Γ ́ ημερησίου, Γ ́ τριετούς εσπερινού και Δ ́ τετραετούς εσπερινού), εφόσον επιθυμούν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμμετέχουν υποχρεωτικά με το νέο σύστημα, ενώ οι απόφοιτοι περασμένων ετών ημερήσιου ή εσπερινού μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν αν θα συμμετάσχουν με το παλαιό ή με το νέο σύστημα. Για όσους αποφοίτους επιλέξουν το παλαιό σύστημα, εκδόθηκε η ανάλογη εγκύκλιος.
Όπως είναι γνωστό, τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος είναι ότι φέτος η Νεοελληνική Γλώσσα και η Λογοτεχνία εξετάζονται από όλους τους υποψηφίους, η Κοινωνιολογία έχει αντικαταστήσει τα Λατινικά στις Ανθρωπιστικές Σπουδές ενώ οι υποψήφιοι για την ανώτατη εκπαίδευση μπορούν να επιλέξουν μόνο ένα επιστημονικό πεδίο.
Πάντως, τα δύο συστήματα έχουν διαφορετική εξεταστέα ύλη και τρόπο υπολογισμού των μορίων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Όσοι απόφοιτοι δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση το 2020, υποβάλλουν κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο τον Ιούνιο του 2020.
Οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας παρατίθενται παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages