ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΡΙΜΗΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΡΙΜΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας έστειλε ο επικεφαλής παράταξης κ. Δριμής σχετικά με την διεξαγωγή συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα τον εθνικό δρόμο Τσακώνας-Καλονερού. Πιο αναλυτικά η επιστολή είναι η ακόλουθη:
"Θέμα: “ Συνεδρίαση του Δ.Σ. για το δρόμο: Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα”
κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε,
το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχτεί έντονα το ζήτημα της υλοποίησης των οδικών αξόνων “Πάτρα – Πύργος” και “Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα”, που είναι τμήματα της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.
Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των νομών Αχαίας, Ηλείας και Μεσσηνίας και είχε απασχολήσει έντονα τους Καποδιστριακούς Δήμους της περιοχής την προηγούμενη δεκαετία. Την τελευταία περίοδο κάτοικοι της Ηλείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 16 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου “Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα”, ενώ βουλευτές των νομών Αχαίας και Ηλείας μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας είχαν συνάντηση στις 21/01/2020 με τον αρμόδιο υπουργό υποδομών, για την υλοποίηση του έργου “Πάτρα – Πύργος”.
Ο δρόμος ενδιαφέρει άμεσα τον Καλλικρατικό δήμο Τριφυλίας, καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, μέσω της μεγάλης προστιθέμενης αξίας που θα δώσει στους τόπους μας, αλλά και θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα προστατεύσει ανθρώπινες ζωές, καθώς οι συμπολίτες μας θα ταξιδεύουν με ασφάλεια τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα (Καλαμάτα, Τρίπολη, Πύργο, Πάτρα, Αθήνα), όσο και στα όρια των δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας και ειδικά στο τμήμα “Καλό νερό – Κοπανάκι – Τσακώνα”. Στο τμήμα αυτό, όπως γνωρίζουμε όλοι αλλά και από πρόσφατη έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού παρουσιάζονται τα περισσότερο επικίνδυνα σημεία.
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε,
ζητώ μια καλά προετοιμασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Πορεία υλοποίησης του έργου “Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα”, όπου θα έχετε προσκαλέσει και θα έχετε φροντίσει για την παρουσία των μελών των τοπικών συμβουλίων, όλων των φορέων του Δήμου, των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της περιοχής μας, των γειτονικών δήμων, του τοπικού και περιφερειακού τύπου, των κ.κ. Βουλευτών και του Περιφερειάρχη, καθώς το θέμα είναι μείζονος σημασίας και μας αφορά όλους.
Είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να γίνει αναλυτική παρουσίαση του έργου, ώστε να υπάρξει μια, καταρχάς, ουσιαστική διαβούλευση των παρευρισκομένων πολιτικών προσώπων και φορέων, όπου θα ακουστούν απόψεις και προτάσεις για το μεγάλης σπουδαιότητας αυτό έργο.
Σκοπός της συνεδρίασης, άλλωστε, θα πρέπει να είναι η ευρύτερη δυνατή ενημέρωση, γνώση και ευαισθητοποίηση για το θέμα και η διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης όλων των εμπλεκομένων φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την υλοποίηση του έργου.
Πιστεύουμε ό,τι ο δήμος Τριφυλίας θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο σημαντικό αυτό έργο και να το υποστηρίζει με κριτικό τρόπο προς όφελος όλης της περιοχής και του νομού.
Η παράταξή μας, τέλος, παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη του έργου και θα παρεμβαίνουμε διαρκώς, ακόμα και στη φάση της τελικής μελέτης, σε ζητήματα χάραξης του δρόμου, σε ότι αφορά προστατευόμενες περιοχές και οικισμούς, στη δημιουργία κόμβων και κάθετων διαβάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα των οικισμών μας και να υλοποιηθεί ένα έργο που θα καθορίσει την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας, για τις επόμενες δεκαετίες.
Με εκτίμηση.
Δημήτρης Α. Δριμής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages