ΕΦΟΔΟΣ..ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

ΕΦΟΔΟΣ..ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στην Καλαμάτα παρελαύνοντας κάνοντας έφοδο, συγκεντρώθηκαν τα… τρακτέρ με τους αγρότες να προχωρούν σε κινητοποίηση με μία σειρά από αιτήματα να διεκδικούν. Οι χαμηλές τιμές στο λάδι, τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά καθώς και άλλα αιτήματα βρίσκονται στο επίκεντρο τη παμμεσσηνιακής κινητοποίησης.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συνεχίζουμε καθημερινά να διεκδικούμε:
 1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση .
 2. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών ,  και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο την διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για της παράνομες Ελληνοποιήσεις η οποίες υποβαθμίζουν   τα αγροτικά προϊόντα.
 3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους  από το Καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων , μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόνοια .
 4. Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα , κατάργηση προκαταβολής φόρου και  τεκμηρίων διαβιώσεις .
 5. Κόστος  παραγωγής:
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο
 • μείωση τιμής αγροτικού     ρεύματος
 • κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής ( αγροτική οδοποιία , αρδευτικά , αντιπλημμυρικά )
 1. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα . Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών , αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ , κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός
 2. Να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις ανάρτησης των δασικών χαρτών του 1945 και αντικατάσταση τους , με νεώτερους και σύνδεση με το ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους αγροτοκτηνοτρόφους .
 3. Αύξηση  ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς  , να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία , ΕΦΚΑ , ΕΛΓA.Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ
 4. Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και  η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών .”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages