ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΡΙΤΣΗ ΤΟ OPEN MALL ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΡΙΤΣΗ ΤΟ OPEN MALL ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Δελτίο τύπου βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, για την Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή σχετικά με το Open Mall Κυπαρισσίας
Με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Οpen Mall) Κυπαρισσίας.
Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τον περασμένο Ιούνιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1,7 εκατομμυρίων ευρώ προς τον δήμο Τριφυλίας. Η διαμόρφωση της πρότασης για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ έγινε μετά από την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον δήμο Τριφυλίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Σημειώνεται ότι τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου κινούνται στον αντίποδα των μεγάλων εμπορικών κέντρων που οδηγούν σε ασφυξία τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς στοχεύουν στην πολλαπλή ενίσχυση των τελευταίων.
Το έργο θα υλοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Κυπαρισσίας και θα αφορά περίπου 100 καταστήματα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αναμένεται να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης και στην βελτίωση της κινητικότητας με νέους χώρους στάθμευσης και εξυπηρέτησης.
Επίσης θα περιλαμβάνει εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας με πρόσβαση στο διαδίκτυο, έξυπνο οδοφωτισμό και σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Συνολικά, η λειτουργία του Open Mall θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής και θα συμβάλει στην τόνωση της εμπορικής κίνησης σε τοπικό επίπεδο.
Όπως αναφέρει η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, μετά την παρέλευση επτά μηνών από την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του.
Η Τριφυλία, περιοχή με σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και ιδιαίτερη τουριστική δυναμική, δεν διαθέτει την πολυτέλεια της απραξίας. Αναμένουμε την ενημέρωση εκ μέρους του Υπουργού Ανάπτυξης, για την υλοποίηση αυτού του κομβικού έργου.
Από τη δική μας πλευρά, σε στενή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και τον Δήμο Τριφυλίας, θα εξαντλήσουμε τους τρόπους παρέμβασης και πίεσης ώστε να υλοποιηθεί άμεσα το πρωτοποριακό αυτό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages