Πανηλειακή απεργία στις 25 Φλεβάρη για το Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020

Πανηλειακή απεργία στις 25 Φλεβάρη για το Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα

Η ομόφωνη απόφαση για Πανηλειακή Γενική απεργία, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, με αίτημα την συνέχιση των εργολαβιών που εκτελούνται στο δρόμο Πάτρα – Πύργος χαρακτήρισε την χθεσινή συνεδρίαση του Πανηλειακού Συμβούλιο Αιρετών που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο Πύργου. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και άλλα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το νομό Ηλείας (δημιουργία χοτ σποτ, Πανεπιστημιακές σχολές κ.α.). Ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για συντονισμό κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων με τα νησιά της Ζάκυνθου και της Κεφαλλονιάς.


Στο Λάτσειο βρέθηκαν χθες πληθώρα αυτοδιοικητικών που πήραν το λόγο (σ.σ. αναφέρονται παρακάτω), ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και απλοί πολίτες. Όλοι τους συνέδραμαν με τις προτάσεις και τις απόψεις τους στο να διεξαχθεί δημοκρατικός διάλογος ισχυροποιώντας λειτουργικά το όργανο.
Η ολομέλεια των Αιρετών της Ηλείας εκτός της απόφασης για την απεργιακή κινητοποίηση στις 25 Φεβρουαρίου, εξέλεξε και 11μελή Γραμματεία. Η ακριβής μορφή της κινητοποίησης θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ το όργανο διεκδίκησης αναμένεται μέσα σε κοντινό χρονικό διάστημα να προβεί και σε άλλες δράσεις για τα υπόλοιπα (σ.σ. εκτός του Πάτρα – Πύργος) ζητήματα του νομού…


Την συζήτηση συντόνισε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που παίρνοντας το λόγο στο ξεκίνημα τόνισε πως «Πρέπει εκφράζοντας τη λαϊκή κυριαρχία που εκφράζουμε αναμφισβήτητα να ενδυναμώσουμε τη φωνή, να αναδείξουμε τα επιχειρήματα μας και να πούμε ότι οι πρόθυμοι είναι λίγοι και δεν εκφράζουν τη κοινωνία όπως έχει αποτυπωθεί η βούληση της. Το έργο Πάτρα – Πύργος όπως ανακοινώθηκε έχει τρομερή ασάφεια διαγράμματος και χρηματοδότησης. Η συνέχεια του έργου εδώ και τώρα φαίνεται ουτοπία. Τα Πανεπιστήμια ξεθωριάζουν ως οραματικά στοιχεία και στη θέση τους μπαίνει  μια ατέρμονη γραφειοκρατική προσέγγιση. Και σε μια περιοχή που στηρίζει τις ελπίδες της μόνο στον τουρισμό έρχεται μονομερώς μια απόφαση για ίδρυση χοτ σποτ για 2000 μετανάστες-πρόσφυγες. Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ και ποτέ στη ιστορία δεν κέρδισαν αυτοί που σιωπούσαν και δήλωναν υποταγή στις απόψεις και στα κελεύσματα των εξουσιών. Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις. Κανείς δεν διαφωνεί για την αναγκαιότητα κάποιων έργων όπως ο δρόμος η το Πανεπιστήμιο ή η αποτροπή της δημιουργίας χοτ σποτ ως μεθόδευση δημιουργίας φυλακής ανθρώπων. Κάποιοι είχαν ως πρακτική για πολλά χρόνια να πολιτεύονται στο ημίφως ή στο παρασκήνιο με αποτέλεσμα να είμαστε τελευταίοι στους δείκτες αναπτύξεις. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια με επιχειρήματα και με το κορυφαίο δημοκρατικό δικαίωμα που είναι η συμμετοχή. Με απόντα τον πολίτη στα ζητήματα που τον αφορούν δεν έγινε ποτέ τίποτα. Η Κοινωνία πίστεψε σε εμάς για να φέρουνε καλύτερες μέρες σ` αυτό το τόπο. 
Στις 11 Νοεμβρίου 2019 η συγκέντρωση στο Ξυστρή είχε τεράστια επιτυχία και κάποιοι προσπάθησαν να την υπονομεύσουν. Ο Μητροπολίτης Ηλείας είχε πει τότε “ήταν ανάγκη σήμερα να καλέσει ο υπουργός τους δημάρχους;”… Δεν τηρήθηκε η υπόσχεση του υπουργού να τους ξανακαλέσει. Χάθηκαν δυο εκπαιδευτικοί και –κατά σύμπτωση- έγινε άλλη συνάντηση με τον υπουργό όπου ακούστηκαν διάφορα που δεν ικανοποίησαν κανέναν.  Βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να “πουλήσουν” ένα  τέτοιος ζήτημα ζωής ή θανάτου. Δεν έχουμε δικαίωμα να αδιαφορούμε για τα θύματα. Πρέπει να υπάρξει ένταση, πρέπει να ξεσηκωθούμε. Είμαι σίγουρος ότι τότε ο Πρωθυπουργός θα αντιληφθεί και θα προλάβει την αναστολή του έργου γιατί εκεί οδηγείται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages