Πραγματοποίηση δράσης ΚΑΡΠΑ & AED στην Κυπαρισσία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Πραγματοποίηση δράσης ΚΑΡΠΑ & AED στην Κυπαρισσία

Πραγματοποιήθηκε Κυριακή 09 Φεβρουάριου με επιτυχία και σε πολύ καλό κλίμα, η Εκπαιδευτική δράση με θέμα την ενημέρωση ομάδων του πληθυσμού για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Τριφυλίας, Καλαμάτας και Ναυπλίου, καθώς και την εκπαιδευτική ομάδα του παραρτήματος Εκαβ Τρίπολης. Η δράση είχε στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών με τις συγκεκριμένες μεθόδους, που μπορούν να αποβούν κρίσιμες και σωτήριες για αρκετούς ανθρώπους που θα τις χρειαστούν. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είχε διάρκεια πέντε ώρες και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος. 
Οι Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Τρίπολης από τα παραρτήματα Τριφυλίας, Καλαμάτας και Ναυπλίου πραγματοποίησαν την εκπαίδευση, που περιελάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως ο πνιγμός λόγω φραγής της αναπνευστικής οδού, χτυπήματα, τσιμπήματα, εγκαύματα, τραυματισμοί κ.ο.κ. Έτσι, οι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι πολίτες μπορούν πλέον να αποτελέσουν τον σωτήριο συνδετικό κρίκο για να σωθεί μια ζωή μέχρι να φτάσουν οι διασώστες και να λάβει το θύμα υγειονομική περίθαλψη. 
Ευχαριστούμε θερμά για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου την εκπαιδευτική ομάδα του παραρτήματος Εκαβ Τρίπολης, την επικεφαλή γιατρό Δημητροπούλου Ντεϊμέντε Βασιλική καθώς και το Εκαβ Τριφυλίας, Καλαμάτας και Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages