Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς στην υπουργό Παιδείας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς στην υπουργό Παιδείας

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην παιδεία υποδέχθηκαν  εκπαιδευτικοί και γονείς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία είχε το απόγευμα του Σαββάτου  είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας στα γραφεία του.   Μάλιστα εκπρόσωποι τους, πήγαν στα γραφεία του συλλόγου και ζήτησαν από την υπουργό να ακούσει τα αιτήματά τους, η οποία και δέχτηκε.
Εν τω μεταξύ στην τοποθέτηση του, κατά την συνάντηση, ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας και Αιρετός Εκπρόσωπος στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας  με την ΠΡΟΣ ΘΕΣΗ – ΔΗΣ.ΣΥ Γιάννης Χριστόπουλος σημείωσε τα εξής:
Σας καλωσορίζουμε στα γραφεία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί πιστεύουμε πως η Παιδεία αποτελεί εθνική υπόθεση για αυτό σήμερα είμαστε εδώ να σας εκθέσουμε, τις θέσεις μας , τη γνώμη μας, την αγωνία μας πως το δημόσιο σχολείο μπορεί να εξελιχθεί σε χώρο που οι μαθητές, τα παιδιά μας,  θα έρχονται  και θα  φεύγουν χαρούμενα.
Θεωρούμε πως η  εκπαίδευση πέρα από τη τυπική διαδικασία μάθησης οφείλει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο  στην αναζήτηση στοιχείων που  ενδιαφέρουν τους μαθητές, που ικανοποιούν την περιέργεια τους, που προάγουν την καινοτομία, που καθιστούν το σχολείο ελκυστικό, ανοιχτό στην κοινωνία.
Η κάθε σχολική μονάδα να  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εξωστρέφειας,  προωθεί τη συνεργασία, διαμορφώνει καλές πρακτικές,  επιδιώκει  αμφίδρομες δράσεις με στόχο την αλληλεπίδραση με Σχολεία της Ευρώπης, με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με  κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, με προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης,  με την τοπική μας  κοινωνία, με τη γειτονιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages