ΜΟΝΟ..ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

ΜΟΝΟ..ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης,  κατέθεσε ερώτηση στην βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα -Ριζόμυλος – Πύλος.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης, το έργο δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την απραξία χρόνων από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, προκρίνοντας την λύση της επισκευής και αναβάθμισης του υπάρχοντος οδικού άξονα ώστε να εξελιχθεί σε έναν ασφαλή και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο 50 χιλιομέτρων, χωρίς διόδια, έναντι της εκ νέου χάραξης που θα απογείωνε το κόστος του έργου και τους χρόνους υλοποίησής του. Το έργο θα ανήκε στο δημόσιο και θα υλοποιούνταν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ έχοντας επιλυμένες αδειοδοτικές και μελετητικές διαδικασίες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μέρος της οποίας είχε συμφωνηθεί να καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δείγμα άλλωστε της σοβαρότητας με την οποία σχεδιάστηκε το έργο είναι η ανταπόκριση πέντε μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε.
Από τον Ιούλιο του 2019 πέρα από δηλώσεις και διαρροές του Υπουργού Υποδομών περί αναγκαιότητας του έργου, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση σχετικά με την επιλεγόμενη χάραξη του οδικού άξονα.  Επιπλέον, δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οι περιβαλλοντολογικές μελέτες στους δήμους και την Περιφέρεια προς διαβούλευση, γεγονός που θα επιφέρει νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου.
Καταλήγοντας ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό Υποδομών  για την επίσημη βούληση του Υπουργείου σχετικά με την χάραξη που θα επιλεγεί, για τον χρόνο κατάθεσης στην αυτοδιοίκηση των  περιβαλλοντολογικών μελετών προς διαβούλευση, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα τελικής παράδοσης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages