Η Β' ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Η Β' ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

Η Ε.Λ.Μ.Ε Β’ Μεσσηνίας εκφράζει τη θλίψη της για τον άδικο χαμό των δύο συναδέλφων εκπαιδευτικών και το σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στις 13-01-2020, όταν οι συνάδελφοι επέστρεφαν στο σπίτι τους από την εργασία τους. Συγχρόνως εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της εκπαιδευτικής μας κοινότητας στις οικογένειες των θυμάτων και στις εκπαιδευτικές κοινότητες της Ηλείας και Αχαΐας.
Το τραγικό αυτό περιστατικό, ανακάλεσε στη μνήμη μας την περίπτωση της συναδέλφου μας που ξεκίνησε από το σχολείο της για να πάει στο σχολείο που είχε οριστεί επιτηρήτρια Πανελλαδικών και στο δρόμο είχε τροχαίο ατύχημα με την ίδια να σώνεται σαν από θαύμα, ενώ το αυτοκίνητό της καταστράφηκε ολοσχερώς.
Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται καθημερινά σε δρόμους – καρμανιόλες για να εργαστούν. Σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται στη διάρκεια της ημέρας να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Αυτή η παγιωμένη χρόνια κατάσταση σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο, το εξοντωτικό διδακτικό ωράριο, το γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, την εργασία μακρυά από τον τόπο κατοικίας, την αδυναμία κατοχής ασφαλούς αυτοκινήτου λόγω οικονομικής ένδειας, την έλλειψη πυκνού δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς, συντελούν ώστε οι εκπαιδευτικοί εκτός από το να δίνουν τη ζωή τους στις τάξεις και στα σχολεία, να δίνουν και το αίμα τους στις τεράστιες μετακινήσεις καθημερινά επί χρόνια.
Είναι πλέον καιρός να αντιμετωπιστεί σοβαρά το ζήτημα των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί είναι ο μόνος κλάδος του δημόσιου τομέα που δεν κάνουν χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις τους από σχολείο σε σχολείο. Για να δουλέψουν, απαιτείται σιωπηλά να κατέχουν μέσο μεταφοράς. Η τεράστια ψυχολογική πίεση που δέχονται στην εργασία τους, σε συνδυασμό με τις μεγάλες μετακινήσεις συμβάλλουν στην αύξηση της πιθανότητας του τροχαίου ατυχήματος.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο:
Κίνητρα να συνταξιοδοτηθεί το γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να πάμε σε μαζικές μεταθέσεις και βελτιώσεις.
Μαζικές αποσπάσεις σε όσους είναι μακριά από τον τόπο τους για πολλά χρόνια, εκεί που ζουν με την οικογένειά τους.
Άμεση επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στην πριν του 2013 κατάσταση. Άμεση μείωση των μαθητών στα τμήματα.
Καμία μετακίνηση σε άλλο σχολικό συγκρότημα την ίδια ημέρα.
Τα θλιβερά αυτά περιστατικά να χαρακτηρίζονται εργατικά ατυχήματα όταν οι συνάδελφοι μετακινούνται εκτός της έδρας κατοικίας τους ή σε 2 και πάνω σχολεία εντός έδρας την ίδια ημέρα.
Η συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου πέραν τους ενός σχολείου να γίνεται με κριτήρια που θα μειώνουν τις μετακινήσεις και τις αποστάσεις.
Τέλος ενώνουμε τη φωνή μας με τους φορείς και τις συλλογικότητες που απαιτούν την άμεση υλοποίηση του έργου «οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».
5 Φεβρουαρίου 2020
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Παντελής Μπαζάνος Γιάννης Ρούσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages