ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

1 κιλό αγριογούρουνο ψαχνό σε μικρές μερίδες
- ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3 καρότα σε ροδέλες
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό ή ημίγλυκο
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα σε φέτες λεπτές
- 2 δαφνόφυλλα
- ½ φλ.τσ. ξύδι κόκκινο
- Μπαχάρια άτριβα
- 2 ξύλα κανέλας
- 500 γρ. χυμός ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε βαθύ σκεύος να μαριναριστεί μέσα στο κρασί μαζί με το ξύδι, τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, τις κανέλες και τα καρότα. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για τουλάχιστον 6 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο, σουρώνουμε τα στερεά και πετάμε τα υγρά. Αφαιρούμε τα μυρωδικά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας αφότου το σκουπίσουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το γυρνάμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα να μαλακώσουν λίγο. Καλό είναι να βγάζουμε το ζουμί του κρέατος 2-3 φορές μέχρι να μαλακώσει πριν πάμε στο μαγείρεμα..
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε νερό ζεστό τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά με κλειστή κατσαρόλα ελέγχοντας κατά διαστήματα τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Προς το τέλος αλατίζουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε τις πατάτες και ξανά λίγο νερό για να βράσουν.
Όταν έχουν μαλακώσει οι πατάτες και το κρέας και το φαγητό έχει μείνει με τη σάλτσα του, αφαιρούμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με ρύζι ή το σερβίρουμε μόνο του σαν μεζέ.
Καλή επιτυχία! Ευχαριστούμε την κα Γ.Ντέντε Κυπαρισσθα για την συνταγή και τον μάγειρα Γιώργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages