ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΟΥ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΟΥ

Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:
Έκλεισε σήμερα θετικά ο κύκλος των αγώνων του Σωματείου  μας για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Δικαιώθηκε ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Με Προσωρινή Διαταγή, που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι το δικαστήριο, επιστρέφουν στην εργασία τους από αύριο και οι 7 εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί το καλοκαίρι του 2019.
Έτσι σήμερα κάνοντας ταμείο των αγώνων, έχουμε πετύχει ανανέωση συμβάσεων για 23 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας, (7+16  προηγούμενης απόφασης), 13 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας και 8 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Πύλου.
Όλοι είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που παρατάθηκε με αποφάσεις της δικαιοσύνης, στη συνέχεια απολύθηκαν και τώρα με δικαστικές  αποφάσεις επιστρέφουν στη δουλειά τους, ύστερα κι από ομόφωνη συνομολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, που ήταν αποτέλεσμα σταθερής διεκδίκησης και προσανατολισμού του Σωματείου μας, χωρίς παρακλήσεις και συμβιβασμούς.
Οι εργαζόμενοι μέσα από το Σωματείο μας  εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όλους όσοι με την στάση τους συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο  αγώνα μας, που δεν ήταν άλλος από τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία.
Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αττικής και στους συνδικαλιστές του Δήμου Πάτρας,  για την ταξική αλληλεγγύη, που έδειξαν με την συμμετοχή τους στην κινητοποίησή μας, κατά την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Καλαμάτας, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αλλαγή του κλίματος στις διοικήσεις.
Οι εργαζόμενοι νοιώθουμε δικαιωμένοι αλλά και εφοδιασμένοι με τεράστια εμπειρία, μέσα από την συμμετοχή μας σε αυτόν τον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα, που δώσαμε με την καθοδήγηση του ταξικού μας Σωματείου και με την καθολική υποστήριξη των μόνιμων συναδέλφων μας.
Ο αγώνας φυσικά δεν τελείωσε. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Tις σταθερές και μόνιμες θέσεις δεν θα την δώσουν οι δικαστικές αίθουσες. Η πείρα που αποκτήσαμε μας διδάσκει ότι, όταν ο αγώνας δίνεται σταθερά με ταξική κατεύθυνση κι ενωμένος από το σύνολο των εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα.
Θα αξιοποιήσουμε την πείρα των αγώνων για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Θα αγωνιστούμε για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου με νομοθετική ρύθμιση. Σε αυτήν την  κατεύθυνση θα συντονιστούμε με τις ταξικές δυνάμεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages