ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: δημοτικά συμβούλια θα… συνεδριάζουν μέσω τηλεδιασκέψεων - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: δημοτικά συμβούλια θα… συνεδριάζουν μέσω τηλεδιασκέψεων

« Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας μόλις τελείωσε τη συνεδρίασή της και εισηγήθηκε σήμερα τα κατωτέρω μέτρα: (…) 3. Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, στις οποίες συναντήσεις και συναθροίσεις εισηγήθηκε να εξετάζεται το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης. Ως παράδειγμα, αναφέρω ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. »
Αυτά δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την επίσημη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών. Τι ισχύει, όμως, για τις τηλεδιασκέψεις στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ ;
– Όσον αφορά τις Περιφέρειες, στην παρ.1 του αρ.167 «Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου» του Καλλικράτη (ν.3852/2010), ως ισχύει, προβλέπεται ότι:
« Στις νησιωτικές Περιφέρειες το Συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει και μέσω τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Το ίδιο ισχύει και για τις λοιπές Περιφέρειες σε κατεπείγουσες μόνο περιπτώσεις. »
– Για τους Δήμους, με την παρ.8 του αρ.114 του ν.4623/2019, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, έχει προστεθεί στην παρ.1 του αρ.67 «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» του ν.3852/2010 η εξής ρύθμιση:
« Σε έκτακτες περιπτώσεις, στους νησιωτικούς Δήμους το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει και μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. »
Υπενθυμίζεται, πέραν του ζητήματος της τηλεδιάσκεψης, ότι πλέον για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής « δια περιφοράς  », όπως θέσπισε η νυν Κυβέρνηση με την παρ.1 και την παρ.2 του αρ.184 του ν.4635/2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages