ΚΟΙΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

ΚΟΙΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΕΟ ΚΟΙΝΟ Δελτίο Τύπου
Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Α’, Β’, Γ’ Δημοτικών Σχολειών Κυπαρισσίας, Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, σχετικά με την επαναλειτουργία των Σχολείων.
Ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίσαμε από κοινού (έως ότου δημιουργηθεί Ένωση Γονέων στον Δήμο μας), να διεκδικήσουμε την άμεση υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, δεδομένων των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω πανδημίας. Να προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας τόσο για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, όσο και για την ισότιμη δωρεάν μόρφωση που πρέπει να παρέχει το σχολείο.
Η αλήθεια είναι ότι οι ανακοινώσεις του Υπουργείου μας προβληματίζουν έντονα, καθόσον γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα πολλαπλά προβλήματα των σχολείων και προ πανδημίας. Γνωρίζουμε ότι πολλές από τις σχολικές αίθουσες δεν έχουν τις αναγκαίες διαστάσεις και είναι χωρίς εξαερισμό, πολλές τάξεις του Γυμνασίου στεγάζονται σε προκάτ κατασκευές ακόμα και σήμερα εν έτη 2020, οι τουαλέτες και οι βρύσες σε πολλές περιπτώσεις είναι ακατάλληλες και σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο οι προαύλιοι χώροι τους είναι κοινοί, αλλά και τα Α’ και Γ’ Δημοτικά Σχολεία όπου συστεγάζονται έχουν κοινόχρηστους χώρους – προαύλια, με συνέπεια το συνωστισμό εκατοντάδων μαθητών σ’ αυτούς. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε κάθε σχολείο, αλλά και τα υλικά καθαριότητας και προ πανδημίας ήταν ελλιπή ή αγορασμένα με το «σταγονόμετρο», λόγω μειωμένης χρηματοδότησης. Γνωρίζουμε ότι η διανομή από το υπουργείο μίας συσκευασίας αντισηπτικού ανά αίθουσα σε κάθε λύκειο, δεν βοηθά στην κάλυψη των απαιτούμενων υλικών για τη συχνή απολύμανση, ενώ σίγουρα χρειάζεται επιπρόσθετα να προμηθευτούν όλα τα σχολεία τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για το σύνολο των μαθητών / εκπαιδευτικών (αντισηπτικά – μάσκες – γάντια, κλπ.).
Ως Σύλλογοι Γονέων, ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς, να βρουν άμεσα λύσεις, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με κάθε ασφάλεια για τα παιδιά μας και ειδικότερα:
• Να εξοπλιστούν όλα τα σχολεία με άφθονα μέσα προστασίας (πχ αλκοολούχα διαλύματα, μάσκες, γάντια, υλικά καθαριότητας).
• Το προσωπικό καθαριότητας κάθε σχολείου να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του, ώστε να γίνεται καθαρισμός σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, αλλά και να τηρηθούν «κατά γράμμα» οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.
• Να γίνουν όλες οι βελτιώσεις στα Σχολικά κτίρια έτσι ώστε να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
• Με ευθύνη του κράτους, συχνή απολύμανση των σχολείων.
• Έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές για την αγορά όλων των αναλώσιμων.
• Δημιουργία δομών σχολικής υγιεινής και ασφάλειας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (σχολικοί νοσηλευτές κλπ).
• Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με τα ΚΤΕΛ για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.
Η θέση των παιδιών μας είναι στο σχολείο τους, αλλά με όρους που θα διασφαλίζουν την υγεία τους. Να γίνουμε εμείς το μάτι που θα ελέγξει την απόλυτη τήρηση των όρων που η επιστημονική κοινότητα έχει θέσει. Να διεκδικήσουμε το σχολείο που τα παιδιά μας αξίζουν σήμερα, αλλά και αύριο.
Κυπαρισσία, 13 Μαΐου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages