ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Για τη ΔΕΥΑΤ, τέλος τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη. Καιρός οι δημότες να μάθουν την αλήθεια.
Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι.
Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει.
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει.
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.(Αγάθων,αρχαίος τραγικός)
Η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη και οι συνεργαζόμενοι με αυτή τιτλούχοι, έμμισθοι ή άμισθοι, μάλλον γοητεύονται από τον εμπαιγμό σε βάρος των δημοτών, αλλά οι δημότες προσβάλλονται και δίκαια εξοργίζονται από τις προφάσεις που χρησιμοποιύν σχετικά με τη μεταφορά της έδρας της ΔΕΥΑΤ.
Για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΤ από την Κυπαρισσία στα Φιλιατρά είναι συγκεκριμένο το θέμα στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης και δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, είναι συγκεκριμένη η αιτιολόγησή του στην Πρόσκληση και συγκεκριμένη η εισήγηση του κ. Δημάρχου.
«Έγκριση της τροποποίησης του άρθρου 1 παράγραφος 4 της με αριθ.11863 Απόφασης σύστασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας ΔΕΥΑΤ ως προς την έδρα της επιχείρησης», είναι το θέμα και για αυτό κλήθηκαν να αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας.
Το έκτακτο της συνεδρίασης ως προς αυτό το θέμα δικαιολογήθηκε στην Πρόσκληση ως εξής: «Επειδή η στέγαση της ΔΕΥΑΤ έχει πλέον καταστεί προβληματική και προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επισκευής των κτιρίων εισάγεται εκτάκτως και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ».
Η εισήγηση του κ. Δημάρχου αναφέρει: «Εισηγούμαστε την τροποποίηση του άρθρου 1 παράγραφος 4 της με αριθμό 11863 Απόφασης σύστασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ) με την επωνυμία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας ως εξής: Έδρα της Επιχείρησης θα είναι ο Δήμος Τριφυλίας και ειδικότερα η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας. Οι λόγοι που επιβάλλουν την ως άνω τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου ανάγονται σε λόγους λειτουργικούς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Τριφυλίας. Η Έδρα της επιχείρησης θα βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας εξυπηρετώντας χιλιομετρικά το σύνολο των πολιτών της Τριφυλίας, δεδομένου ότι σήμερα λειτουργεί μόνο ένα ταμείο στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας το οποίο απέχει πλέον των 35 χλμ από το νοτιότερο χωριό του Δήμου. Σημειώνεται ότι καμία επιβάρυνση δεν προκαλείται στον προϋπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας. Παρακαλώ για την έγκρισή σας».
Η αλλαγή της έδρας, ήτοι η μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΤ, η οποία λειτουργεί από το 2005 ως ΔΕΥΑΚΥ και από το 2015 έως σήμερα ως ΔΕΥΑΤ στο ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, είναι το θέμα και για αυτό κλήθηκαν να αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και μόνον για αυτό.
Αυτό, για όσους γνωρίζουν να διαβάζουν Ελληνικά, καθίσταται σαφές και ξεκάθαρο από το θέμα όπως είναι εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης συνεδρίασης και από την εισήγηση. Η δε δικαιολόγηση του εκτάκτου για το θέμα αυτό είναι τουλάχιστον ακατανόητη έως και φαιδρή, μη έχουσα καμία σχέση με το θέμα και την εισήγηση.
Επειδή ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις στην πόλη μας, την Κυπαρισσία, και τη γύρω περιοχή με τις όμορες Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης , η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημότες για τα πραγματικά αίτια με δικαιολογίες. Αυτό γίνεται φανερό από το θέμα περί έγκρισης τροποποίησης για την αλλαγή έδρας της ΔΕΥΑΤ και την εισήγηση, στην οποία το μόνο που αναφέρεται είναι η αλλαγή της έδρας της ΔΕΥΑΤ από Κυπαρισσία σε Φιλιατρά και καμιά αναφορά για δημιουργία Ταμείων στις άλλες πόλεις ούτε αναφορά στο θέμα έλλειψης αποθηκευτικού χώρου της εν λόγω Υπηρεσίας στην Κυπαρισσία.
Εάν υπήρχαν λειτουργικοί λόγοι εξυπηρέτησης των δημοτών, γιατί πολύ απλά δεν λειτουργούσαν Ταμεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες οκτώ μήνες που διοικούν τον Δήμο Τριφυλίας, χωρίς αλλαγή της έδρας, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια;
Εάν επρόκειτο να λειτουργήσουν Ταμεία στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, γιατί δεν το έπρατταν δίχως αλλαγή της έδρας, ακολουθώντας τα νόμιμα;
Όσο αναφορά την έλλειψη αποθηκευτικού χώρου εξάντλησαν τα περιθώρια ευρεσής του στην Κυπαρισσία ; Η ΔΕΥΑΤ δεν είναι υπηρεσία του Δήμου.
Η ΔΕΥΑΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με δική της Διοίκηση, δικό της προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα, δικά της έσοδα και δικό της Οργανόγραμμα και υπαλλήλους. Δεν έχει σχέση με υπηρεσίες του Δήμου που υπάγονται Διοικητικά, Λειτουργικά και Οικονομικά στο Δήμο. Ως εκ τούτου δεν έχει καμία σχέση η μετά τις αντιδράσεις εκφρασθείσα πρόθεση για «τράμπα» με μεταφορά της τεχνικής υπηρεσίας από τα Φιλιατρά στην Κυπαρισσία. Και ποιο το νόημα για τέτοιες «τράμπες» και πρόκληση αναστάτωσης σε εργαζόμενους και κοινωνία με έξαρση τοπικιστικών νοοτροπιών;
Η έδρα της Επιχείρησης ΣΗΜΕΡΑ βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο του Δήμου Τριφυλίας. Μην λένε ψέματα στους δημότες. Μην μπερδεύουν στο μυαλό τους το κέντρο ή το μέσο της απόστασης μεταξύ των τριών πόλεων. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει 6 Δημοτικές Ενότητες, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης με την Κυπαρισσία να είναι στο κέντρο. Δείτε το χάρτη, απλά.
Ναι, σήμερα η έδρα της ΔΕΥΑΤ απέχει 35 χλμ από τη νοτιότερη Κοινότητα του Δήμου. Δεν αναφέρεται στην εισήγηση και αποκρύπτουν σκόπιμα πόσο απέχει ΣΗΜΕΡΑ η έδρα, Κυπαρισσία, από τις βορειότερες Κοινότητες και πόσο θα απέχει ΑΥΡΙΟ εάν και εφόσον η έδρα μεταφερθεί στα Φιλιατρά.
Επειδή στην εισήγηση γίνεται αναφορά σε γεωγραφικό κέντρο, που σύμφωνα με την εισήγηση είναι τα Φιλιατρά, ας μιλήσουμε με γεωγραφία, γεωγραφικά όρια και χιλιομετρικές αποστάσεις (καθένας μπορεί στο Google να το διαπιστώσει):
Από Βαρυμπόπη Δ.Ε. Αετού έως Τραγάνα Δ.Ε. Γαργαλιάνων είναι 66 χλμ. Το μέσον δηλαδή είναι στα 33 χλμ. Βαρυμπόπη – Κυπαρισσία είναι 30,2 χλμ. Βαρυμπόπη – Φιλιατρά είναι 44,6 χλμ. Από Τραγάνα Δ.Ε. Γαργαλιάνων σε Κυπαρισσία 36 χλμ ενώ σε Φιλιατρά 27,5 χλμ. Από Πλατάνια Δ.Ε Αυλώνος έως Τραγάνα Δ.Ε. Γαργαλιάνων είναι 65,4 χλμ. Το μέσον δηλαδή είναι 32,7 χλμ. Πλατάνια – Κυπαρισσία είναι 33,2 χλμ. Πλατάνια – Φιλιατρά είναι 43,8 χλμ.
Από Λαντζουνάτο Δ.Ε. Τριπύλης έως Τραγάνα Δ.Ε. Γαργαλιάνων είναι 63,5 χλμ. Το μέσον δηλαδή είναι 31,75 χλμ. Λαντζουνάτο – Φιλιατρά είναι 42 χλμ. Λαντζουνάτο – Κυπαρισσία είναι 27,8 χλμ.
Που είναι το γεωγραφικό μέσο και κέντρο, λοιπόν, από τα άκρα των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Τριφυλίας; Στην Κυπαρισσία.
Ένα άλλο στοιχείο, πολύ σημαντικό, είναι οι παροχές ύδρευσης ανά Δημοτική Ενότητα και κυρίως οι παροχές στις 3 μεγάλες πόλεις.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2018: Το γενικό σύνολο παροχών ύδρευσης στο Δήμο Τριφυλίας ήταν 18.908 εκ των οποίων στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας 6.039, Δ.Ε. Φιλιατρών 3.917, Δ.Ε. Γαργαλιάνων 4.903, Δ.Ε. Αετού 1.923, Δ.Ε. Αυλώνος 1.760, Δ.Ε. Τριπύλης 366. Οι παροχές ύδρευσης στις 3 μεγάλες πόλεις, τις σημερινές Κοινότητες Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον: Κοινότητα Γαργαλιάνων 3.268 και μόνο η πόλη, χωρίς οικισμούς και περιοχές, 2.502 παροχές ύδρευσης. Φιλιατρά 3.496 και μόνο η πόλη, χωρίς οικισμούς και περιοχές, 2.577 παροχές ύδρευσης. Κυπαρισσία 4.417 και μόνο η πόλη, χωρίς οικισμούς και περιοχές, 3.380 παροχές.
Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πόσοι είναι οι καταναλωτές που πληρώνουν υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ στα Φιλιατρά και νοτιότερα και πόσοι – κατά χιλιάδες περισσότεροι – βορειότερα των Φιλιατρών.
Η ανάπτυξη στο Δήμο Τριφυλίας, που όλοι προσδοκούμε και ευχόμαστε,δεν θα έρθει με την μετακίνηση υπηρεσιών.Οι μετακινήσεις αυτές έχουν στόχο να λειτουργήσουν ως υποκατάστατο στη συνείδηση των πολιτών για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου σχετικά με την επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών και της Εθνικής Τράπεζας.
Το μόνο που καταφέρνει η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι να αναζωπυρώνει τοπικιστικές διαθέσεις και να καλλιεργεί αντιπαλότητες ανάμεσα στους τριφύλιους πολίτες. Η Τριφυλία δεν θα αναπτυχθεί, όταν η μια πόλη προσπαθεί να υφαρπάξει τα κεκτημένα της άλλης ,αλλά όταν η καθεμιά αξιοποιήσει τις δικές της δυνατότητες.
Η Δημοτική αρχή θα κρίνεται καθημερινά αυστηρά για όσα αυθαίρετα πράττει και για όσα δεν πράττει απο τους δημότες και απο τα αρμόδια θεσμικά όργανα.
Η Δημοτική Αρχή να σέβεται το θεσμό που υπηρετεί, τη νομιμότητα και τους δημότες.
Μαρίκα Καραμπά – Μελά Σύμβουλος Κοινότητας Κυπαρισσίας με τον Συνδυασμό «Κυπαρισσία για Όλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages