ΑΙΤΗΜΑΤΑ Επαγγελματίων Εστίασης Κυπαρισσίας στο Δήμαρχο Τριφυλίας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

ΑΙΤΗΜΑΤΑ Επαγγελματίων Εστίασης Κυπαρισσίας στο Δήμαρχο Τριφυλίας

Αντιπροσωπεία των επαγγελματιών εστίασης Κυπαρισσίας συναντήθηκε χθες, Παρασκευή 15/05/2020 και ώρα 13:30, με τον Δήμαρχο Τριφυλίας, προκειμένου να του εκθέσουμε και προφορικά τα αιτήματά μας.
Καταθέσαμε κείμενο αιτημάτων προς τον Δήμο και την κυβέρνηση, μετά το ¨lockdown¨ και την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει οι αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο. Στην παρούσα φάση κρίνεται αναγκαία η στήριξή μας, προκειμένου  να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας .
Στα παραπάνω έχουν προστεθεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Άνω Πόλης λόγω της καθυστέρησης των έργων ανάπλασης. 
Στη συνάντησή μας, ο κ. Δήμαρχος, κατανόησε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε όσον αφορά τον Δήμο, ότι θα τα ικανοποιήσει.
Συγκεκριμένα τα μέτρα που τέθηκαν ευθέως προς τον Δήμο ήταν:
  • Σημαντική μείωση τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου μετά την άρση απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων και μετά την ολοκλήρωση του έργου για τα καταστήματα της Άνω Πόλης.
  • Απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων(οπωσδήποτε εκείνων με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ), από δημοτικά τέλη και φόρους (καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, φόρος ηλεκτροδοτούμενων)από 1/3 ως το τέλος του 2020, αναστολή πληρωμής τελών πριν την 1/3
  • Απαλλαγή ενοικίων όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις, π.χ. κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κτλ.
Απαιτείται και από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου μας, καθώς είναι ο κλάδος που έχει πληγεί για το μεγαλύτερο διάστημα και αν δεν βοηθηθούμε σημαντικά, τίθεται πλέον και θέμα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages