Ακυρώθηκε η σύμβαση για το ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο Φιλιατρών - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Ακυρώθηκε η σύμβαση για το ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο Φιλιατρών

Την ακύρωση της σύμβασης για την κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο Φιλιατρών, λόγω έλλειψης προσυμβατικού ελέγχου, αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας. Η απόφαση ελήφθη μετά την γνωμοδότηση-ει
σήγηση της νομικής συμβούλου του Δήμου για ακύρωση της σύμβασης και της εν γένει διαγωνιστικής διαδικασίας για το συγκεκριμένο έργο, καθώς δεν διενεργήθηκε ο προληπτικός έλεγχος νομιμότητας της σύμβασης, πριν τη σύναψή της, από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (άρθρο 36, παρ.1 του Ν. 4129/2013).
 “Ο ειδικός αυτός προληπτικός έλεγχος νομιμότητας, ο οποίος αποτελεί ουσιώδη νομικό τύπο της διαδικασίας συνάψεως δημοσίων συμβάσεων, ασκείται κατά το στάδιο που προηγείται της υπογραφής τους και, κατά μείζονα λόγο, της εκτέλεσής τους, αφού αποσκοπεί στην εξασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας στην ανάθεση των δημοσίων συμβάσεων σημαντικού οικονομικού αντικειμένου, καθώς και στην πρόληψη τυχόν παραλείψεων ή παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας και, συνεπώς, στην αποφυγή κατάρτισης μη νομίμων συμβάσεων”, αναφέρει στην εισήγηση της η νομική σύμβουλος. 
Το μέλος της οικονομικής επιτροπής Ιωάννης Μερκούρης στην τοποθέτησή του κατά την συνεδρίαση έθεσε ερωτήματα και για άλλα έργα, αναφέροντας: «Ψηφίζω υπέρ της ακύρωσης της σύμβασης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου, αλλά θέλω να ρωτήσω: γιατί υπήρξε τόση καθυστέρηση και γιατί στα έργα “Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Καλό Νερού” και “Ανάπλαση πλατείας Άνω Πόλης Κυπαρισσίας” ο Δήμαρχος αντέδρασε με χαμηλά αντανακλαστικά;»  Η ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής επιτροπής: 
  ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
Το messinialive επικοινώνησε για το θέμα με τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη ο οποίος ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε το έργο να επαδημοπρατηθεί και με νέες δικλείδες ασφαλείας αναφορικά με την ποιότητα του. “Θα γίνει ακόμα καλύτερα από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί“, ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως το ταρτάν θα έχει οκτώ διαδρομές ενώ στο γήπεδο θα τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας. messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages