ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΙΔΕ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΙΔΕ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων των Φιλιατρών και του Εξοχικού από το 2019 λειτουργεί με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Περιφερειακή διοίκηση Πελοποννή
σου έχει μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Από το 2012 έως σήμερα υπάρχουν οφειλές στο ΙΚΑ που μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν στο ύψος των 130.000 ευρώ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι οι δύο εργαζόμενοι από το 2012!
Παράλληλα υπάρχουν οφειλές στη ΔΕΗ που φτάνουν στο ύψος των 40.900 ευρώ, που πρέπει να ρυθμιστούν.
Μαζί με τις ζημιές που υπάρχουν σε ορισμένες από τις γεωτρήσεις που χρήζουν άμεσης επισκευής για να είναι λειτουργικές,  αξίας περίπου 120.000 ευρώ, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ανησυχητική για το μέλλον εκατοντάδων αγροτών και εργαζομένων της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη λειτουργούν μόνο οι 8 από τις 14 γεωτρήσεις.
Η λειτουργία κρατικών φορέων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η εγκατάλειψη και οι παρωχημένες δομές οργάνωσης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων εν’ έχει σοβαρούς κινδύνους για τους μικρομεσαίους αγρότες και τη συνέχιση των αγροτικών δραστηριοτήτων τους. Αυτή η διαχείριση, που πετάει το «μπαλάκι» στους καλλιεργητές, αγνοώντας την ανάγκη για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα διαχείρισης των υδάτων, σε μια περιοχή που απειλείται άμεσα από τη λειψυδρία, μας φέρνει μεγάλες ανησυχίες για το μέλλον. Το Φιλιατρινό φράγμα που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το αρδευτικό του δίκτυο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και το ίδιο το έργο, τελικά έτσι θα λειτουργεί; Αν ναι, αντί για έργο ανάπτυξης κινδυνεύει να γίνει βραχνάς στο σβέρκο χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και αφετηρία για συγκέντρωση μεγάλων εκτάσεων γης μέσω του ξεκληρίσματος μεγάλης μάζας μικρών και μεσαίων καλλιεργητών.
Ο επικεφαλής
της Λαϊκής Συσπείρωσης
Νίκος Γόντικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages