ΠΑΓΩΣΕ η ολοκλήρωση του Φιλιατρινού φράγματος - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

ΠΑΓΩΣΕ η ολοκλήρωση του Φιλιατρινού φράγματος

Καμία εξέλιξη ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης για την αξιοποίηση του Φιλιατρινού Φράγματος –Nέα ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Νέα ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής και βουλευτή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Βορίδη, για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην δημοπράτηση των εγγειοβελτιωτικών έργων του Φράγματος Φιλιατρών. Ένα έργο που εξελίσσεται σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» αφού φέτος συμπληρώνονται 14 χρόνια από την πρώτη αναγνωριστική μελέτη του, και το οποίο παραδόθηκε τελικά ως «κέλυφος» το 2017, χωρίς δηλαδή τα απαραίτητα δίκτυα διοχέτευσης του νερού για την άρδευση των αγροτεμαχίων. 
Κατόπιν αυτών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ενέταξε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 45.880.000 ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα και να αξιοποιηθεί επιτέλους το Φράγμα. Έκτοτε, από τον Ιούλιο του 2019 και ενώ έχουν περάσει 10 μήνες από την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία της δημοπράτησης δεν έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην πορεία ολοκλήρωσής του. 
Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος Υπουργός ΥΠΑΑΤ τηρεί «σιγήν ιχθύος» αφού σε ερώτηση που του κατατέθηκε στην βουλή τον Ιανουάριο του 2020 για το ίδιο θέμα δεν απάντησε, εγείροντας ερωτηματικά για το αν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται εντάσσονται στην διακοπή όλων των μεγάλων έργων που είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (Ε.Ο. Πάτρας – Πύργου, Μετρό Θεσσαλονίκης, ΒΟΑ Κρήτης κλπ), ώστε να «ξαναβαπτισθούν» ως έργα της σημερινής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages