ΚΛΕΙΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

ΚΛΕΙΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Την απόφαση να μην ανοίξουν καθόλου φέτος φαίνεται πως έχουν ήδη πάρει τουριστικές μονάδες της Μεσσηνίας, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Δημήτρης Καραλής. Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται να έχουν κινηθεί κυρίως μονάδες που στηρίζονται σε αγορές όπως η Βρετανία και η Γερμανία. Το γεγονός, μάλιστα, ότι σε κάποιες από τις βασικές χώρες που στηρίζουν τον τουρισμό στην Ελλάδα, αλλά και την περιοχή μας, η πρόβλεψη για άρση των περιορισμών οριοθετείται ακόμα και στα τέλη Αυγούστου, κάνει την όλη κατάσταση ακόμα πιο απαισιόδοξη. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει πανελλαδικά, αφού και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόριος Τάσιος, τόνισε σε δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες ότι οι μισοί Έλληνες ξενοδόχοι είναι αποφασισμένοι, ακόμα κι αν αρθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό ή δοθεί λύση στα αιτήματά τους για εργασιακά και υγειονομικά κριτήρια, να μην ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, επειδή αυτό είναι ασύμφορο οικονομικά, ενώ θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων. Το υπόλοιπο 50% των ξενοδόχων θα αποφασίσει στο τέλος Μαΐου...
«Η περίοδος είναι πολεμική» 
Παρουσιάζοντας ο κ. Καραλής την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, είπε ότι πλέον δε μιλάμε απλώς για μια δύσκολη περίοδο, αλλά για μια πολεμική κατάσταση. Αρχικά, υπογράμμισε ότι ακόμα δεν υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών μονάδων, αλλά και ότι αυτά που θα ζητηθούν να εφαρμοσθούν, απαιτούν οικονομικό κόστος σε μια περίοδο που υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στα οικονομικά εργαλεία. 
Το δεύτερο και σημαντικότερο που έθιξε, είναι οι πελάτες: «Όσο τα αεροπλάνα και οι αεροπορικές συνδέσεις είναι “ακίνητα”, οι πελάτες δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε την ψυχολογία τους να φτιάξουν, ούτε τα οικονομικά τους να υπολογίσουν, ούτε και να σχεδιάσουν ένα ταξίδι και να έρθουν. Άρα υπολείπεται η “πρώτη ύλη”. Υπάρχουν χώρες που θα ανοίξουν τα σύνορά τους τον Αύγουστο. Άρα, για ποια προετοιμασία μιλάμε. Οι κρίκοι της αλυσίδας έχουν σπάσει και, δυστυχώς, σε πολλές πλευρές. Ο τροφοδότης και των καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας και των εποχικών είναι το αεροπλάνο. Από εκεί προέρχεται το 85% των πελατών». Παράλληλα, σημείωσε ότι ακόμα δεν έχουν τεθεί οι άξονες βάσει των οποίων θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοσθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages