Πετράκος: "Ο Βορίδης και η αδιαφορία καταστρέφουν τους αγρότες" - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Πετράκος: "Ο Βορίδης και η αδιαφορία καταστρέφουν τους αγρότες"

"Ο Βορίδης και ο Μητσοτάκης καταστρέφουν τους αγρότες" υποστηρίζει ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος σχολιάζοντας την άρνηση της κυβέρνησης να διαθέσει περισσότερους πόρους για τη δακοκτονία. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετράκου: "Είναι εγκληματική πολιτικά η άρνηση του κ. Βορίδη και της κυβέρνησης συνολικά να ικανοποιήσει το απολύτως δίκαιο, αναγκαίο και στοιχειώδες αίτημα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας για συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ ώστε να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος.
 Δημιουργείται συνεπώς μέγας κίνδυνος για μια ακόμη χρονιά να καταστραφούν οι ελαιοπαραγωγοί και η ελαιοπαραγωγή. Η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Οι ελαιοπαραγωγοί λόγω και των τραγικά χαμηλών τιμών αλλά και της ζημιάς που είχαν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια από την δακοπροσβολή, κυρίως λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας, είναι κάτω από τα όριά τους. Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λεφτά για τους αγρότες και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, έχει όμως για το «Μορέα» και τα golden boys, είναι υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου να το επιβάλει. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» θα κάνει ό,τι πρέπει προς αυτή τη κατεύθυνση. Η άρνηση για συμπληρωματική χρηματοδότηση της δακοκτονίας συνδέεται προφανώς με την επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίξει μέχρι σήμερα το εισόδημα των αγροτών ούτε με 1 ευρώ λόγω της ζημιάς που υπέστησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Την ώρα που όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι ανεξαρτήτως ιδεολογικής αντίληψης επισημαίνουν με αφορμή και την κρίση της πανδημίας τη σημασία της στήριξης του πρωτογενούς τομέα.
 Την ώρα που ο ΟΗΕ επισημαίνει τους κινδύνους για διατροφική κρίση. Την ώρα που χώρες απαγόρευσαν τις εξαγωγές αγροτοδιατροφικών παραγόντων. Την ώρα που απαιτείται εξασφάλιση στοιχειώδους εθνικής αυτάρκειας σε φάρμακα, υγειονομικό εξοπλισμό και τρόφιμα, με ικανά αποθέματα για καταστάσεις πανδημίας και μέτρα και πολιτικές για ανάταξη της αγροτικής οικονομίας και ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, υπερβαίνοντας την παρασιτική υπερδιόγκωση των υπηρεσιών, ιδιαίτερα των χρηματοπιστωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages