ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

"Μαύρα σύννεφα μαζεύονται και πάλι στην υπόθεση του Κυπαρισσιακού κόλπου. Μετά την καταδίκη της χώρας το 2016 για το… μπάχαλο που επικρατούσε στην περιοχή, η υπόθεση έχει ανοίξει και πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς οι παρανομίες εξακολουθούν να υφίστανται ή επαναλαμβάνονται αναφέρει στο απίστευτο άρθρο της η 'Καθημερινή'.  Μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στον Αναστασόπουλο και την περιφέρεια λέγοντας ότι :
"Σημαντικές φαίνεται να είναι οι ευθύνες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των παράνομων παρεμβάσεων. Όπως ανακοίνωσε προχθές το υπουργείο Περιβάλλοντος, κλιμάκιο πραγματοποίησε νέο έλεγχο στον Κυπαρισσιακό, στα όρια του Νομού Μεσσηνίας διαπιστώνοντας: -τη διάνοιξη και κατασκευή πέντε οδών πρόσβασης στον αιγιαλό που, σύμφωνα με το διάταγμα προστασίας της περιοχής, δεν έπρεπε να υφίστανται, την ύπαρξη μιας αυθαίρετης κατοικίας στην περιοχή «Βουνάκι», παράνομες κατασκευές (ξύλινες και μεταλλικές εξέδρες, τοιχία για καφεστίαση, αναψυχή και για ξενοδοχεία). «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όχι μόνο για λόγους εφαρμογής του ενωσιακού και εθνικού δικαίου, αλλά και για λόγους συνειδησιακούς. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είναι ο Κυπαρισσιακός πραγματικά προστατευμένος. Οι περιοχές αυτής της κατηγορίας είναι εθνικός πλούτος και χρειάζονται αυξημένη προσοχή από όλους μας», δήλωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Η αντίδραση του υπουργείου δεν είναι τυχαία."
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», όπου υπάρχει ανάλογο ρεπορτάζ από τον Γιώργο Λιάλιο, η υπόθεση έχει ανοίξει και πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι αν δε ληφθούν δραστικά μέτρα, γρήγορα η Ελλάδα κινδυνεύει να παραπεμφθεί και πάλι στο Ευρωδικαστήριο, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά τον κίνδυνο επιβολής προστίμου.
 Η συνέχιση της ίδιας, άναρχης κατάστασης αναδεικνύει τις ευθύνες της Περιφερειακής Επιτροπής Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικής Ζημιάς Πελοποννήσου, που έπρεπε να εφαρμόσει τις διατάξεις περί περιβαλλοντικής ευθύνης και να αποκαταστήσει τις παρανομίες. 
Πάντως, μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας, συνεπικουρούμενη από πολιτικά πρόσωπα, εξακολουθεί να υποστηρίζει την υποβάθμιση του σπάνιου οικοσυστήματος της περιοχής, στο όνομα μιας κακώς νοούμενης τουριστικής ανάπτυξης (προφανώς η εφημερίδα δεν ζει εδω). 
Η υπόθεση δεν αφορά μόνο στη Μεσσηνία αλλά και την Ηλεία: χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι η ίδια η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, πίεζε… για την επανεξέταση του πλαισίου προστασίας, υποστηρίζοντας ότι «τα δυσανάλογα προστατευτικά καθεστώτα λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Ηλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages