ΑΓΡΟΤΕΣ: Γελοία η δικαιολογία ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την καταστροφή στις ελιές - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ΑΓΡΟΤΕΣ: Γελοία η δικαιολογία ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την καταστροφή στις ελιές

Μέτρα στήριξης ζητούν από την Κυβέρνηση οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μεσσήνης, διεκδικώντας το 100% της κάλυψης της ζημιάς από τον καύσωνα στις ελιές 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ “Για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουμε το εισόδημα μας.Ήδη η καταστροφή στην καρπόδεση μετά τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020, είναι μεγάλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις – περιοχές είναι μάλιστα καθολική.Αυτό έρχεται ως συμπλήρωμα στις προηγούμενες καταστροφικές χρονιές, που από την μία εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής, τα χρέη μας κτλ, και από την άλλη η τιμή του λαδιού κατρακύλησε κάτω από το κόστος παραγωγής. 
Εδώ και τώρα: · Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις ·“Αποζημίωση στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση” Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να μας αποζημιώσει. 
Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια. 
· Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 · Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages